Raad van Commissarissen van Ajax bang voor juridische represailles van Mislintat

20 september 2023, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport / ProShots

Pier Eringa heeft woensdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van Ajax toegelicht waarom de Raad van Commissarissen vooralsnog geen actie onderneemt tegen Sven Mislintat. De directeur voetbalzaken ligt onder vuur vanwege mogelijke verstrengeling van zijn zakelijke belangen bij de transfer van Borna Sosa.

Vanuit de zaal op De Toekomst kreeg de voorzitter van de Raad van Commissarissen volgens De Telegraaf veel kritiek te verduren. Toen hij werd gevraagd waarom de RvC Mislintat niet schorst, beriep Eringa zich op ‘voorzichtigheid’ en ‘proportionaliteit’. Uiteindelijk vertelde Eringa dat de leden bang zijn voor juridische represailles van de directeur voetbalzaken.

Artikel gaat verder onder video

Eerder zei Joost Quant, een arbeidsrechtadvocaat die thuis is in voetbalgerelateerde zaken, dat het Ajax veel problemen kan voorkomen als Mislintat gedurende het onderzoek wordt geschorst. “Je kunt hier niet te lang mee wachten, dan verspeel je het recht om iemand alsnog op staande voet te ontslaan als na onderzoek blijkt dat hij inderdaad onrechtmatig heeft gehandeld. Dat noem je de onverwijldheidseis”, gaf hij aan.

De NOS onthulde dinsdagavond dat Ajax naar aanleiding van de transfer van Sosa een onderzoek heeft gestart naar Mislintat. De Kroatische linksback werd op de slotdag van de zomerse transferperiode gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van Mislintat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit zegt genoeg , als je je zaakjes op order hebt, hoef je nergens voor te vrezen ,blijkbaar is dit niet het geval bij Ajax.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja dat ook, maar ook wat voor een vuile schoier ze hebben binnengehaald.

Koempel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een heerlijke soap is dit.

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Houd dus in dat Mislintat in het zadel blijft met hulp van de raad van commissarissen van ajax Die wisten hier van af of wat dan ook oprotten pier eringa jan v halst en Annette mosman hendriks waardeloze bestuurders ledden had je Overmars ook kunnen laten zitten bij ajax schaam je ajax dat hij blijft zitten waardeloze

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voetbal is kapot door het geld. Nu Ajax straks is de hele eredivisie opgekocht door theemutsen en olieboeren. Nee ik ga verder met rugby kijken en af en toe eens een voetbalwedstrijdje die mij aanstaat. Voor de rest bekijk het maar...............

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Marco, Weet je wat leuk zijn ? Dameshockey, damesvolley en dameshandbal.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maar één ding is wel oké, namelijk dat Sosa een goede linksback is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen