Van Hooijdonk: 'Hij is snel en sterk, maar gaat er nooit vijftien tot twintig maken'

4 september 2023, 08:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk is onder indruk van wat Tijjani Noslin in de eerste wedstrijden van het seizoen heeft laten zien. De 24-jarige aanvaller van Fortuna Sittard miste zondag tegen Ajax (0-0) weliswaar een strafschop, maar viel verder vooral in positieve zin op. Waar Noslin volgens Van Hooijdonk iedere club in de Eredivisie 'knettergek' kan maken, mist hij wel een belangrijke kwaliteit.

"Die jongen was voor Ajax echt een plaag", begint Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij is snel, sterk en heeft een goede techniek. Je gunt zo'n speler ook een goede rechtervoet. Als hij een goede rechtervoet heeft, gaat hij vijftien tot twintig doelpunten maken in de Eredivisie. Ik vrees alleen dat dat nooit gaat gebeuren. Elke ploeg wordt knettergek van hem, want hij kan je helemaal doldraaien. Het eindproduct ontbreekt echter en daar gaat het vaak wel om."

Artikel gaat verder onder video

Noslin maakte in de 61 officiële wedstrijden die hij voor Fortuna Sittard speelde zes doelpunten. Daarnaast verzorgde de aanvaller drie assists. "Ik weet dat heel veel mensen denken: hij komt vaak in de positie om te scoren en dus zal één op de zoveel er wel in gaan. En misschien denken clubs: wij krijgen hem wel aan het scoren. Maar ik denk dat je het van nature hebt of niet", gaat Van Hooijdonk verder.

Vangelis Pavlidis is volgens Van Hooijdonk een speler die het van nature wél heeft. "Hij maakte twee doelpunten (tegen Vitesse, red.), waarvan met name de eerste een hele bewuste keuze was. Ik heb het idee dat hij altijd weet wanneer hij voor de goal moet komen, hij weet welke keuzes hij moet maken. Dat betekent niet dat de bal er altijd ingaat. De keeper kan ook weleens goed gokken. Maar als je dat afzet tegen Noslin, zit daar zo'n groot verschil in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het erg bijzonder dat er een artikel hier wordt geplaatst over wat van Hooijdonk die over een ander wat van vindt. Die man zijn eigen geloofwaardigheid is totaal weg en wie zit te wachten op zijn mening, alles wat die man roept zit iets achter ,puur uit eigenbelang of iemand die hij denkt dat tegen hem is een oor proberen aan te naaien. Kijk toch anders naar Studio Voetbal nu van Hooijdonk terug is ,het programma was nooit spraakmakend geweest maar het is nu echt belabberd geworden . Je zit in een voetbal praatprogramma maar als het gaat over Ajax,Ajax Trainer,feyenoord, Nac of je eigen zoon dat moet hij het gesprek vermijden lekker boeiend voor de kijkers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen