Vink wil in ieder geval één speler uit de basiself van Ajax zien verdwijnen

21 september 2023, 07:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Marciano Vink adviseert Maurice Steijn om te sleutelen aan zijn opstelling voor de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille. Als het aan Vink ligt, verdwijnt Benjamin Tahirovic of Sivert Mannsverk in ieder geval uit de basis.

Bij het programma Voetbalpraat adviseert Vink om compact te spelen. "Compact is tegenwoordig het sleutelwoord in elke Europese wedstrijd; we hebben het nu bij PSV gezien. PSV speelde eigenlijk zoals Ajax afgelopen weekend deed tegen FC Twente: zo open, FC Twente liep er eigenlijk doorheen. Zorg dat je bij elkaar blijft."

Artikel gaat verder onder video

"Ik snap dat je in de ArenA wil aanvallen en dat verwachten de supporters ook. Je moet ook aanvallen als Ajax. Maar in deze situatie zou het dodelijk zijn als je blind gaat aanvallen. We hebben al eens gezien dat Ajax aanviel en AS Roma er zo doorheen fietste.", doelt hij op de Europa League-uitschakeling in april 2021. "Daar is dit Marseille ook toe in staat."

"Dit zou een wedstrijd moeten zijn waarin je de deur op slot zet, het middenveld dicht bij de verdediging speelt, de aansluiting naar voren moet goed zijn en je moet met z’n allen terugzakken", doceert Vink. "Ik zou niet met Tahirovic en Mannsverk starten. Dat zijn twee waterdragers die ballen breed spelen. Je moet versnellen, helemaal als je compact speelt. Wat mij betreft zet je daar Van den Boomen of Taylor, of Mannsverk en Taylor, of Mannsverk en Van den Boomen, maar niet twee dezelfde types. Het is al gebleken dat dat niet werkt. Laat Taylor op 10 of 8 spelen, zodat je in ieder geval wat meer snelheid op het middenveld krijgt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BOGARDE MOET TERUG BIJ AJAX OM HET GEHELE TEAM GOED TE LATEN VERDEDIGEN ,AANVALLEN EN VERDEDIGEN ZOALS TEN HAG HET OOK DEED,T IS WELKE SPEEL STYLE JIJ JE ALS TRANER HANTEERD PROACTIEF vOETBAL OF HIT EN RUN VOETBAAL ,YOU BETTER THINK ,WIJ ZIJN AJAX J-C r.i.p style please.

Roffainho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry, maar Bogarde gaat nu niet het verschil maken bij Ajax, daarvoor zijn de problemen te groot. Maar het zou goed zijn om een oud Ajax voetballer en bewezen veldtrainer als Bogarde terug te halen. P.s. je post komt nogal neurotisch over als je alles in hoofdletters schrijft ;(

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vink ontpopt zich ook Als een grote wijsneus. Hij bekritiseert twee nieuwe spelers die hij een paar keer zag voetballen. En voetballers als Taylor Brobbey en Rensch vallen bij hem in de smaak die nu en verleden jaar ook waardeloos waren. Met hun geen een prijs gewonnen. Nou Marciano Vink , ga maar bijnde bakker werken met je slap ge-ouwehoer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen