Geschil tussen Osimhen en zwager escaleert: 'Zus Napoli-ster ontvoerd'

14 oktober 2023, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De zus van Napoli-ster Victor Osimhen is volgens zijn zwager Osita Okolo ontvoerd door de Nigeriaanse autoriteiten. Osimhen en Okolo zijn sinds de transfer van de aanvaller van Lille naar zijn huidige werkgever verwikkeld in een zakelijk geschil.

Football Italia spreekt van 'een zeer vreemde situatie' in het Afrikaanse land. Okolo zegt nog geld tegoed te hebben omdat hij heeft bemiddeld bij de onderhandelingen tussen Lille en Napoli, die in 2020 uiteindelijk tot een akkoord leidden waardoor Osimhen voor 72 miljoen euro naar de Zuid-Italiaanse club verkaste. Met Napoli legde hij afgelopen seizoen beslag op de Italiaanse landstitel, de derde in de clubgeschiedenis en de eerste sinds de periode van Diego Maradona (1987 en 1990).

Artikel gaat verder onder video

Volgens Okolo zijn Osimhen en zijn zaakwaarnemer William D'Avila hem voor zijn bemoeienissen nog een commissie van 400 duizend dollar (380 duizend euro) verschuldigd. Deze week bereikte het geschil een kookpunt toen het Nigeriaanse Department of State Services (DSS) de zus van Osimhen (de vrouw van Okolo) kwam arresteren. "Victor Osimhen stuurt de DSSNG om zijn zus (mijn vrouw) te laten ontvoeren om een zaak tussen hem en mij die nog steeds onder de rechter is", schrijft Okolo bij een filmpje van de arrestatie die hij op X plaatste.

Osimhen beleeft zo een bijzondere interlandperiode. Gisteren (vrijdag) speelde hij met de Nigeriaanse ploeg een oefenduel in en tegen Saudi-Arabië, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daarin kwam hij niet tot scoren, maar moest hij zich wel geblesseerd laten vervangen. Of Osimhen maandag tijdig hersteld is voor de volgende oefenwedstrijd, uit bij Mozambique, is daardoor nog maar de vraag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen