KNVB neemt besluit over Brian Brobbey na botsing met Etienne Vaessen

4 oktober 2023, 07:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Brian Brobbey hoeft niet te vrezen voor een schorsing na zijn veelbesproken botsing met Etienne Vaessen. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal laat de 21-jarige spits van Ajax met rust, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten aan De Telegraaf. "De situatie is door scheidsrechter Pol van Boekel ingeschat als een ongelukkige botsing en de VAR is dezelfde mening toegedaan. Omdat de situatie is beoordeeld, onderneemt de aanklager vanzelfsprekend geen actie", luidt de uitleg.

Brobbey raakte zaterdagavond in de slotfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax met zijn voet het hoofd van Vaessen. De doelman van de Waalwijkers ging knock-out en werd op het veld preventief gereanimeerd, alvorens hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Waar er sprake leek van een ongelukkig botsing tussen Brobbey en Vaessen, wordt er ook her en der beweerd dat de spits bewust doorliep op de keeper.

Artikel gaat verder onder video

Dat er vanuit Zeist geen actie wordt tegen Brobbey, vindt Mario van der Ende terecht. "Ik vind dat we hier het voordeel van de twijfel aan de scheidsrechter en de VAR moeten geven", aldus de oud-scheidsrechter. "Ik hoorde zeggen dat er sprake was van frustratie, omdat de bal van de voet van Brobbey af sprong. Maar dan moet je als scheidsrechter dus in het hoofd van een speler kunnen kijken? De enige die weet of hij het bewust heeft gedaan, is Brobbey zelf."

Van der Ende vindt het een complexe situatie. "Omdat de keeper ook naar voren komt en naar de grond duikt. Bovendien liep Brobbey tussen een aantal spelers in, waardoor hij een duw in zijn rug kreeg. Ik denk dat er geen sprake was van opzet en dat Van Boekel de goede beslissing heeft genomen door de gele en rode kaart op zak te houden."

Ook ex-arbiter Dick Jol neemt het op voor Brobbey. "Iedereen ziet dat hij een duw in zijn rug kreeg. Daardoor was de overtreding per definitie niet opzettelijk. Niks aan de hand dus. Het was ook geen één-op-één-situatie tussen Brobbey en Vaessen, maar er stonden meer mensen in dat kleine gebiedje, waardoor er daarvoor ook contact met Brobbey was. Om heel eerlijk te zijn, heb ik geen seconde aan een gele of rode kaart gedacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voordeel van de twijfel aan VAR en scheidsrechter? Hoe dan? Ik had liever gezien dat ze het spel en de (gezondheid van) spelers in bescherming nemen.

Rajen1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of ga lekker dammen als jij moeite hebt met een contactsport

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is jammer voor de Feyenoord aanhang die gunden BROBBEY wel een maand schorsing!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een zéér terechte besluit. Zelf had ik het ook verwacht, deze beslissing. Omdat Brobby licht in zijn rug werd geduwd kreeg hij daardoor een EXTRA TOPSNELHEID waardoor deze situatie door was ontstaan ! ! !

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

👍🏼👍🏼👍🏼

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zeg maar rustig strafschop! maar ik snap dat de strafschop er niet meer toedeed . met wat er met de doelman gebeurden.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus als iets niet expres is krijgt men geen straf? Bij Nieuwkoop was het toch oh zo terecht ondanks dat hij uitgleed en er niets aan kon doen hem 2 wedstrijden te schorsen. Door het RISICO dat hij nam om iemand te blesseren. Dus Brobbey nam GEEN RISICO? Oke oke. Is gewoon donker rood.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk dat in combinatie met een duw die dan geconstateerd zou zijn (en nee ik laat in het midden of het een duw was of niet). Anders kan je straks een speler naar de bal duwen in hun 16 zodat het hands is en een rode kaart zou moeten zijn als de arm de bal blokkeert als hij op het goal gaat. Dus ik snap dat ze geen rode kaart gaan geven als er een duw is omdat ze nooit kunnen weten of die duw invloed heeft gehad. En nee ik zeg niet dat ik vind dat er een duw was maar dat is gewoon een fair uitleg.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

anderen Supporters kijken er rustig naar. Feyenoords en psv fans kijken met bloeddoor lopen ogen naar het geval van kwaaiig Heid op ajax en BROBBEY

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een Ajaxbeslissing. Het is bekend dat die onafhankelijke aanklager en ook die Ajaxarbiters in het voordeel van ajax beslissen.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

voor deel van ajax? ajax word een strafschop ontnomen ( DUW RKC SPELER IN RUG BROBBEY)door de scheidsrechter en de VAR! maar ik snap het natuurlijk waarom die niet word gegeven aan AJAX. als de doelman er zo erg bij lig. wat zou er gebeurd zijn als de Duwe rood had gehad wegens duwen en ajax een strafschop! dus ik snap het!

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Had ook niet anders verwacht van dat corrupte bende in Zeist.

avatar

Hoe onafhankelijk is de aanklager, niet dus. Het is één corrupte bende in Zeist. De kopschopper had donkerrood moet krijgen. De beelden spreken voor zichzelf.

MagnaFrisia
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pfff, ff weer naar Hans om een andere bril. Of is dit gewoon een haatreactie....

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor straf mag Ajax voor 5 minuten voetballen naar Waalwijk......case closed !

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi, kunnen de jankerds hier weer hun mond houden over Brobbey. Kunnen ze weer zeiken over een ander.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen loopt hier te janken over wat gebeurd is. Ik zeg niet of het weer pro of anti Ajax is maar drie topscheidsrechters (waarvan 2 ex)zeggen dat het niet bewust maar dan lopen hier paar van die kneuters die even anders beweren. Die waarschijnlijk zelf nooit hoger gespeeld hebben als 4de klasse zondag ergens in de provincie. Hou dus gewoon je mond en ga lekker thuis tv kijken .

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo als ik hier al eerder zei geen overtreding van BROBBEY! maar eigenlijk een strafschop voor ajax BROBBEY werd door een RKC speler in de rug geduwd dat zei ik hier al eerder en dus een strafschop! en de eigenlijke dader was dus een RKC speler die duwde. en ajax bestolen van een strafschop.

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De KNVB is nou eenmaal een zeer laffe instelling begrijp niet dat men als betaald voetbal nog langer onder deze vlag wil spelen ,Ze liegen bedriegen en zo gauw het Ajax betreft durven ze helemaal niets te ondernemen want die houden ze al jaren de handen boven hun hoofd .Nee zo gauw mogelijk oprotten met die KNVB Mensen die kennis van zaken hebben er neer zetten en geen watjes .

Frans Kemper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naar mijn mening als ex-scheidsrechter, als er een duw in de rug is gezien, dan is de conclusie heel simpel: de enige juiste hervatting op 6 december zal moeten zijn met een strafschop voor Ajax. Een andere conclusie zou betekenen dat de spelregels voor de zoveelste keer worden opgerekt met als gevolg dat spelers ook grenzen zullen gaan verleggen. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van spelers, maar ook van het publiek.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jij bent net zo gek als de rest van die ajacieden hier!! als jij een ex scheids bent had je ook moeten zien dat het gewoon een schouderduw was en verders niks!! mar wat is het volgende wat niet meer wordt bestraft?? met gestrekt been inkomen en tegenstander raken?? of het moet er een van ajax zijn dan natuurlijk wel!!

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tuurlijk wordt dit geseponeerd want het is ajax he!! elke andere club zouden ze over 2 maanden hier nog schande over spreken maar omdat het de club uit amsterdam is wuiven ze het weg! dat is pas schande van de knjb! zelfs oud scheidsrechters roepen dat het gewoon doorgaan op de keeper is en rood moest zijn en de knjb niks aan de hand! gozer paar maand in de kreukels en brobbey lacht zijn lul uit zijn broek ! maar snap het wel want als bronney wegvalt wie moet dan in de spits spelen> bergwijn berghuis?? hahaha bahbah en die duistere praktijken hoor je ook niks meer over! de bekende doofpot zeker?schande richting knjb!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen