Onana wil geen schorsing voor ploeggenoot na opvallende post op Instagram

26 oktober 2023, 19:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

André Onana neemt het op voor Manchester United-ploeggenoot Alejandro Garnacho. Dinsdagavond plaatste Garnacho een foto waarop Onana te zien was, met twee emoji’s van een gorilla. Volgens Onana is van racisme geen sprake.

Onana was dinsdagavond de held van Manchester United, door een strafschop te keren in de blessuretijd van de wedstrijd tegen FC Kopenhagen (1-0). Hij werd omhelsd door zijn ploeggenoten: op de foto die Garnacho postte, is Garnacho zelf te zien, samen met Harry Maguire, Onana als middelpunt van de feestvreugde en Scott McTominay.

De FA onderzoekt de tweet en heeft al contact gezocht met Garnacho. In het recente verleden kregen Edinson Cavani en Bernardo Silva schorsingen voor posts die als discriminerend kunnen worden geïnterpreteerd, maar Onana hoopt dat het niet zover komt voor Garnacho.

“Mensen kunnen niet voor mij bepalen waar ik me door beledigd zou moeten voelen. Ik weet precies wat Garnacho bedoelde: macht en kracht. Hier moet geen zaak van gemaakt worden”, zo schrijft Onana op zijn sociale media. Garnacho laat weten het eens te zijn met die interpretatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen