PSV-spandoek valt verkeerd bij ESPN-analisten: 'Dan is het echt schandalig'

29 oktober 2023, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Supporters van PSV ontvouwden zondagmiddag in de slotfase van het duel met Ajax (5-2 eindstand) een voor de Amsterdammers vernederend spandoek. Daarin werd een verwijzing gemaakt naar onder anderen Sven Mislintat, maar met ’34 reacties’ dacht een deel van de achterban van de Amsterdammers dat het een vervelende verwijzing zou zijn naar Abdelhak Nouri.

Bij ESPN werd het spandoek nogmaals besproken, nadat eerst de ludieke kant uitgelicht werd. “We dachten dat het een ludiek spandoek was”, begon presentator Jan Joost van Gangelen, die vervolgens de reacties van de Ajax-fans opsomde. “Zij denken dat er een hele stomme sneer inzat richting het verhaal van Nouri.”

“Dat wordt nu beweerd, maar misschien kunnen ze dat bij PSV ontkrachten”, noemde Kees Kwakman als mogelijkheid om deze vervelende verwijzing te ontkrachten. “Als dat wel een verwijzing is, dan is het heel erg triest. Ze hebben met Saibari iemand die met rugnummer 34 heeft gespeeld en veel Marokkaanse jongens doen dat.”

“Het spandoek moet absoluut ludiek zijn, wij hebben het daarom in eerste instantie niet gezien. Maar als dit wel het geval is, dan is het echt schandalig”, was het harde oordeel van Kwakman. PSV-watcher Rik Elfrink kwam al wel met een eerste reactie vanuit het PSV-kamp en kan het al deels ontkrachten. “Een competitie heeft 34 speelronden. De verwijzing heeft daarmee te maken, zeggen de PSV-supporters”, schreef hij op X. In dat geval zou de verwijzing richting Nouri vooral ongelukkig zijn, maar de rest van de boodschap wel gewoon ludiek.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Danny1985
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Even nadenken voordat je iets doet als voetbalsupporters is niet voor iedereen weg gelegd.

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelf eerst nadenken voordat je iets roept. 34 wedstrijden. Wie heeft er nu last van calimero gedrag

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft het woord onder 34 dan voor betekenis met player020eliminated geef daar eens een verklaring voor wel heel toevallig zo’n tekst en 34 onder mekaar

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerst maar een uitleg afwachten, maar het lijkt op een mislukte grap.

FC Bosz United
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Typische Amsterdams....aannames doen, die ook nog eens verkeerd zijn. En die ukkels van ESPN nemen dat klakkeloos over.......

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vind wel dat die klote taylor rood had moeten krijgen met zijn smerige actie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen