Wim Rijsbergen wijst twee schuldige veldspelers aan bij 0-1 van Frankrijk

14 oktober 2023, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NPO 1/Rijnmond

Kylian Mbappé zette vrijdagavond al snel de 0-1 op het bord namens Frankrijk tegen het Nederlands elftal. Het Franse fenomeen dook op voor het doel en passeerde Bart Verbruggen met een schot dat houdbaar leek. Wim Rijsbergen legt de schuld echter niet bij de Oranje-doelman, maar bij twee andere veldspelers.

Rijsbergen, oud-verdediger die met Oranje in 1974 het WK haalde, beoordeelde het Nederlands elftal voor De Telegraaf. Rijsbergen geeft Verbruggen een 6,5 en doet vervolgens een uitleg bij dat rapportcijfer. “Rafael van der Vaart vond de 0-1 van Frankrijk een fout van de keeper, maar daar ben ik het niet mee eens”, zegt de ex-prof.

Artikel gaat verder onder video

“Als je het over een fout hebt dan zat die bij de verdediger (Lutsharel Geertruida) die kort bij Mbappé stond en ook Xavi Simons ging niet vrijuit, omdat die zijn man liet lopen”, gaat Rijsbergen verder. Verder zag de oud-voetballer van onder meer Feyenoord dat Verbruggen een degelijk debuut kende.

Geertruida en Simons gingen dus niet vrijuit bij de tegentreffer, vond Rijsbergen. Het tweetal komt weg met de beoordeling van een 6. “Geertruida is een van de beste spelers bij Feyenoord en is ook al een heel betrouwbare speler voor het Nederlands elftal. Maar de eerste tegengoal kan je hem wel aanrekenen. Toch geef ik hem een zes, want verder heeft hij het prima gedaan tegen Frankrijk.” Simons stond volgens Rijsbergen ‘te slapen’ bij de tegentreffer, maar is nog altijd een groot talent, vindt de voetbaltrainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wim Rijsbergen heeft gelijk.

Jdv
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gedeeltelijk mee eens .maarrrrrrr wat deed van Dijk dan??? Volgens mij dekte die lucht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen