Ajax moet Maurice Steijn bedanken: 'Hij kan 100 miljoen euro opleveren'

28 november 2023, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jorrel Hato (17) gaat Ajax in de toekomst nog heel veel geld opleveren. Dat verwacht journalist Süleyman Öztürk althans. Hij is zeer onder de indruk van de talentvolle verdediger, voor wie hij een geweldige toekomst voorspelt.

De journalist van Voetbal International somt in een video op wat de nog altijd nog geen achttienjarige voetballer allemaal al heeft laten zien tot dusver. “Hij heeft zijn debuut in Oranje gemaakt. Heeft de aanvoerdersband om gehad en moet nog achttien worden”, aldus Öztürk. “Dit is een speler, die vertegenwoordigt een transferwaarde van honderd miljoen euro, als je gaat denken in de toekomst. Misschien wordt het wel de eerste speler van Ajax die voor meer dan honderd miljoen euro verkocht wordt.”

Artikel gaat verder onder video

Öztürk schat de kwaliteiten van Hato in op het niveau Josko Gvardiol. “Hij kan met grote ruimtes in de rug spelen. Hij is ongelofelijk goed in opbouwen. Hij heeft een goede passing. Kan aanvallend koppen”, aldus de journalist, die Hato doet denken aan Jurriën Timber en Hato als ideale opvolger van Virgil van Dijk ziet. “Op basis van techniek kan hij moeiteloos meedraaien. Wat mij opviel tegen Vitesse: handgebaartjes, van jongens kalm. Met een simpel tikje kan hij drukzetten omzeilen. Hato maakt aanvallers slechter en zijn handelingssnelheid is al heel hoog. Ook is hij zuiver in balbezit.”

Öztürk was heel kritisch op trainer Maurice Steijn, maar hiervoor moet hij de coach een compliment geven. “Dat is het enige dat Steijn goed gedaan heeft bij Ajax: kiezen voor Hato, toen iedereen dacht van de aankopen: wat ben je aan doen? Ze dachten dat het een statement was, van kijk mij eens dapper zijn. Maar alle topclubs in Europa gaan naar hem kijken.”

Hoeveel geld gaat Hato opleveren voor Ajax?

Laden...
2917 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Gaat wel ver hoor 100 milj das niet waar wel voor Ajax super speler en om die hagenees te gaan bedanken nee !!!

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Die jongen kan net zijn veters zelfstandig strikken en daar komt de Hato hype weer wacht nou meer eerst af een paar jaar. De Nederlandse media is echt kansloos kunnen ze nou echt geen beter nieuws verzinnen dan dit.

CG
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Dat hij zich zéér ver gaat ontwikkelen naar een internationale topspeler lijkt duidelijk aanwezig. Niet moet erg raar opgekeken worden dat de vijf rijkste clubs in de rij (o.a. Real Madrid, PSG en Bayern München) voor hem staan, en vet voor hem gaan betalen. Denkelijk alles boven de € 80 miljoen !!

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Weer zo'n stomme vraag, waarom doet fcu zoiets , jullie moeten je schamen om de bezoekers te vrage hoeveel deze jongen gaat opbrengen, pure mensenhandel is het topvoetbal geworden, echt waanzinnig. 😡

Paulito
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Heeft nog een contract voor 1.5 jaar. Dan moet je verlengen. Misschien gaat hij wel naar Feyenoord, was vroeger speler van de amateurtak, Feyenoord supporter en zijn ouders zijn als echte Rotterdammers ook voor Feyenoord. BIj Feyenoord speelt hij Champions League. bij Ajax wordt het Conference league )hoogst mogelijke haalbare voor komend seizoen.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Misschien moet je eens wat meer lezen. Feyenoord was nooit concreet geinteresseerd in hem. Dat heeft hij nota bene zelf gezegd in een interview. Ajax daarentegen wél en die handelden adequaat. Dus je kunt je afvragen waarom hij terug zou willen. Misschien komt er wel een mooie buitenlandse club voorbij voor hem. En denk maar niet dat Ajax hem bij 010 gaat afleveren tegen een vriendenprijsje. Die zullen het hoogste bedrag mogen dokken.

Repoman
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat heeft hij bij 010 te zoeken. In de CL komen ze nooit een ronde verder. Dat is te hoog gegrepen voor 010 de CL. En 010 gaat echt geen 60 miljoen betalen voor Hato. Ze kopen liever spelers van rond de 7 miljoen. Nee kan 010 niet betalen. En hij heeft het prima naar zijn zin bij Ajax.

Willem Pin
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zo'n talentvolle speler was bij elke trainer wel boven komen drijven, dat is nu niet de verdienste van Steyn.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Misschien is het zinnig om niet met zo'n bericht te komen als dat nog helemaal niet aan de orde is. Laat die jongen nou gewoon voetballen man. Wat hij eventueel gaat opleveren is toekomstmuziek. Doet totaal niet terzake.

St Bokkel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een flinke journalist om die jongen een prijskaartje om de nek te hangen, bij ons noemen ze dat smeerlap!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als De Ligt nog geen 100 miljoen opleverde na captain geweest te zijn van Ajax die de kwart finale behaalde van de CL dan denk ik niet dat Hato wel 100 miljoen op zou leveren

Repoman
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Grote clubs houden Hato nauwlettend in de gaten. Die jongen gaat heel veel geld opleveren voor Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen