Mislintat-aansteller bij Ajax bekend: 'Zijn dagen lijken geteld'

16 november 2023, 08:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurits Hendriks lijkt de hoofdverantwoordelijke te zijn geweest voor de aanstelling van Sven Mislintat. Chief Sports Officer (CSO) heeft een belangrijke rol gehad bij Ajax na het vertrek van Edwin van der Sar.

Dat blijkt uit een artikel dat dagblad Trouw schrijft naar aanleiding van het boek Ajax in crisis, van schrijver Menno de Galan. Hendriks dook volgens de ochtendkrant in het gat dat Van der Sar met zijn vertrek had laten vallen. “De ex-hockeycoach benoemde zichzelf tot ‘procesbegeleider’ bij de zoektocht naar een buitenlandse directeur voetbalzaken”, aldus Trouw op basis van het boek Ajax in crisis.

Artikel gaat verder onder video

“Hendriks gelooft heilig in data en wilde van Ajax de meest innovatieve club van Nederland maken. Via een headhuntersbureau kwam hij uit bij een Duitser die net als hij dol was op grafieken en statistieken. Die zou dus niet aan impulsaankopen doen maar het wetenschappelijk aanpakken: Sven Mislintat.” Inmiddels is de Duitser alweer vertrokken uit de Johan Cruijff Arena, na een dramatisch uitgepakte transferzomer.

Hetzelfde geldt voor de door hem aangestelde trainer Maurice Steijn en Pier Eringa, maar daar zal het niet bij blijven. “Hendriks’ dagen lijken ook geteld”, weet het dagblad. Hem zou al een aantal keer zijn gevraagd om te vertrekken, maar vooralsnog wil hij van geen wijken weten. Van der Sar had overigens nog veel eerder willen vertrekken, maar Leen Meijaard (de voorganger van Eringa als voorzitter van de Raad van Commissarissen) heeft hem overgehaald om alsnog langer te blijven.

Moet Maurits Hendriks vertrekken bij Ajax?

Laden...
5543 stemmen
Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Er is nu al genoeg gezegd over Sven en het bestuur Ze hebben allemaal allemaal gefaald Maar willen niet vertrekken Zo ver denken ze niet na Alleen aan een zak met geld die ze mee willen Susan lenderink Annette mosman hendriks Zijn ajax onwaardig om er te werken Jan van halstt vertrekt al jan Hendriks contract loopt af 2024 Die weet al dat die niet verlengd worden gaat Blijven er nog twee over susan en Annette

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wanneer dit klopt over Hendriks dan denk ik niet dat hij zich nog kan vertonen in de Arena want de harde kern van Ajax leest dit ook. Hendriks is dan de hoofd verantwoordelijke voor de malaise waar Ajax nu in zit. Als hij nu nog wil blijven zitten dan heeft hij een plaat voor zijn kop die groter is dan heel Amsterdam.

Brigges
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Maurits Hendriks moet meteen weg. Hij wordt trouwens genegeerd binnen de hele club en op de toekomst kunnen ze hem niet luchten of zien. Susan Lenderink is medeverantwoordelijk en moet ook opstappen.

bonaire
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ben bang dat dit verhaal nog heel erg lang aan Ajax blijft hangen . Als ik alleen maar lees dat de nieuwe lichting spelers allemaal langdurige contracten hebben ?? Die krijgen dit straks bij geen enkele club , dus met verhuren en of verkopen van spelers met deze lonen en contracten , gaat een gigantisch probleem worden voor Ajax . Spelers blijven of bij Ajax , of deze willen een compisatie , en dat zal heel erg veel geld gaan kosten . Andere en natuurlijk veel betere spelers , kun je nu niet aantrekken ivm de loonkosten , of ze willen helemaal niet komen omdat Ajax niet meer in het buitenland gaat spelen volgend seizoen. Met dit materiaal , gaat ze dit nooit lukken . Echt een groot probleem , die je niet zomaar kunt oplossen. Gaat jaren duren voordat een Ajax ooit weer een fatsoenlijke bankrekening heeft , en ook nog eens een sterke selectie aan spelers gaat krijgen . Heel erg slecht ook voor het Nederlandse voetbal Ajax was internationaal een geduchte tegenstander in welk toernooi dan maar ook . Maar het afglijden is al eerder begonnen , eigenlijk met de ellende van Overmars , die zichzelf niet in de hand had . Daarna alleen nog maar slecht nieuws over Ajax .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen