Oranje-international genoemd als aanwinst voor Ajax: 'Die moet daar helemaal niet heen gaan'

25 november 2023, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens Kees Luijckx is Marten de Roon een goede versterking voor Ajax. De oud-voetballer denkt dat de Oranje-international een toegevoegde waarde kan zijn in het elftal van John van ’t Schip en stelt dat de Amsterdammers komende winterstop een hengeltje uit moeten gooien naar de Atalanta-middenvelder.

Luijkcx denkt dat Ajax ervaring op het middenveld mist, zo vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN. De Roon zou volgens de voormalig verdediger een speler zijn die de Amsterdammers versterkt. “De Roon heeft zoveel ervaring en hij kan ook echt wel voetballen. Er wordt weleens gedaan alsof hij alleen maar een sloper is, maar hij heeft een goede functionele techniek. Dat zou ik echt een goede speler vinden”, zegt Luijckx.

Artikel gaat verder onder video

Silvano Vos is op dit moment een van de opties op het middenveld. Luijckx is te spreken over de jongeling, maar ziet wel één nadeel. “Ik denk dat Vos een hele goede speler kan worden, maar hij is vaak geblesseerd”, zegt de oud-Roda-verdediger. Luijckx denkt dat Ajax in de winterstop contact moet zoeken met Atalanta voor de verrichtingen van De Roon.

Toch lijkt het erop dat het voor Ajax moeilijk wordt om goede spelers naar Amsterdam te halen. “Dat zal voor een hoop spelers gelden. Het is minder aantrekkelijk. Ook voor een trainer die het straks van Van ’t Schip gaat overnemen. Er wordt een trainer in Denemarken genoemd van FC Kopenhagen en daarover wordt nu al gezegd: die moet helemaal niet naar Ajax gaan. Ik denk dat het voor veel spelers en trainers gaat gelden", zegt Luijckx.

Is De Roon een aanwinst voor Ajax?

Laden...
650 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien als Marten de Roon wel komt kan dat mogelijk een zéér grote voordeel zijn voor Vos om zich NOG verder te ontwikkelen naar een (mogelijke) speler naar de gewenste (top)niveau. Wie weet !! We weten nu eenmaal dat de bal rond is. Ik sluit niets uit !!

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Momenteel is iedere speler die venijn, gif en branie uitstraalt een aanwinst voor het middenveld van Ajax. Die slappe watjes van nu moeten maar lering trekken uit ervaren spelers.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Roon kan zeker van meerwaarde zijn met zijn enorme ervaring en dan Vos ernaast die van hem weer het nodige kan leren zou toch mooi zijn en voor beide Ajax en Vos een winst en voor Roon zich weer terug te kunnen knokken op zijn oude niveau.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moeten wij met een 35-jarige trainer uit Kopenhagen? Daar zitten wij echt niet op te wachten en die Denen hebben nog praatjes ook, maar geen enkele Deense club heeft ooit iets gepresteerd in het Europese clubvoetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen