De Eretribune verbijsterd door Serdar Gözübüyük: ‘Dit is niet normaal, echt niet normaal’

16 december 2023, 19:08   Bijgewerkt: 16 december 2023, 20:26
Foto: © ESPN

In De Eretribune van ESPN is men zaterdagavond kritisch op Serdar Gözübüyük. Volgens onder anderen Marciano Vink ontnam de scheidsrechter FC Utrecht een strafschop in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1).

FC Utrecht claimde in de dertiende minuut van de wedstrijd tevergeefs een strafschop. Nick Viergever werd in de zestien van RKC getorpedeerd door doelman Etienne Vaessen, maar Gözübüyük gaf FC Utrecht een hoekschop in plaats van een strafschop.

Artikel gaat verder onder video

Vink aanschouwt de beelden van het moment vol verbijstering. “Hij raakt niks. Ja, hij raakt de tegenstander. Maar hij raakt geen bal. Ik vond het best heftig dat hij gewoon liet doorspelen met een corner. Waarom is dit geen penalty? Ik begrijp hier niks van”, is de analist kritisch op de beslissing van Gözübüyük.

“Dit is niet normaal, echt niet normaal”, vult collega-analist Kees Luijckx aan. “Hier kan hij ook gewoon een rode kaart krijgen.” Presentator Jan Joost van Gangelen vindt ook dat FC Utrecht een strafschop had verdiend. “Jij vindt dit toch ook een penalty? Oké, gelukkig”, repliceert Vink Van Gangelen. “Ik ben heel benieuwd waarom hij hier geen penalty gaf”, besluit Vink.

© ESPN

Vond jij dat FC Utrecht een strafschop verdiende?

Laden...
2513 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eindelijk een scheidsrechter die zijn werk goed doet, complimenten voor Gözübüyük!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Je hebt waarschijnlijk weinig verstand van wat goed en fout is.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

We kunnen blijven zeggen, dat het Bas Nijhuis effect , niet fluiten , niet aanstellen en vooral ik bepaal behoorlijk de negatieve tijd bekijkt heeft. Arbitrage in Nederland is super slecht. Dit was en is dik rode kaart en strafschop . Maar goed we hebben geen goeie arbiters in Nederland.

FriesR
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nederlandse scheidsrechters hebben allemaal niveau van lik me vestje. In het buitenland zouden ze misschien net goed genoeg zijn voor 2de of 3de niveau. Ze zijn de baas en zij beslissen of het nu goed of slecht zolang zij maar de regels en verloop van wedstrijd kunnen bepalen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tis gewoon een grote puinhoop bij de arbiters.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen