Johan Derksen ziet fantastisch interview van Noa Vahle: 'Ze zet hem met de rug tegen de muur'

6 december 2023, 22:40
Foto: © VandaagInside

Johan Derksen is niet te spreken over het interview dat Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, woensdag hield met Noa Vahle. De Jong ontweek vragen over hoe de Nederlandse voetbalbond zou reageren op een WK in Saudi-Arabië.

Saudi-Arabië is de enige kandidaat voor het organiseren van het WK 2034, waar wegens de situatie rondom de mensenrechten in het land uit veel hoeken kritiek op is gekomen. Tijdens het WK in Qatar in 2022 gaf De Jong tegenover SBS-verslaggeefster Vahle aan dat Nederland niet op Saudi-Arabië zou gaan stemmen, maar dat wilde de secretaris-generaal van de KNVB niet herhalen.

Artikel gaat verder onder video

De Jong wil eerst afwachten hoe Saudi-Arabië het bid gaat indienen en wat daarin beschreven wordt, voordat hij een standpunt in gaat nemen. Derksen zag het interview van SBS en was niet te spreken over de houding van De Jong: "Die spelers van het Nederlands elftal hebben er schijt aan, al moeten ze in Noord-Korea spelen. Hem (De Jong, red.) interesseert het ook niet, hij moet de poen hebben. Ze hobbelen gewoon achter de FIFA aan. De Jong zegt echter zonder de woorden te gebruiken: deze mensenrechtenkwestie interesseert me niets."

Wat Derksen wel aanstond was de houding van Vahle in het interview met De Jong, die duidelijk wilde weten waarom de KNVB nu al niet een standpunt wilde innemen: "Ze zet hem meteen met de rug tegen de muur", concludeert De Snor.

Moet Gijs de Jong stellig een standpunt innemen?

Laden...
1033 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is een verwent en voorgetrokken showbizz dochtertje 🚮

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik heb 40 jaar omroep ervaring, ik weet niet anders. Een grote kliek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen