Kieft snapt Van 't Schip niet: 'Hij speelt hartstikke goed, maar verder...'

15 december 2023, 07:07
Foto: © ProShots / Veronica

Wim Kieft snapt niet dat Jorrel Hato donderdagavond tijdens de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene (3-1) de aanvoerdersband droeg. De zeventienjarige centrale verdediger werd bij afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis door John van 't Schip aangewezen als captain.

In de studio van Veronica vraagt Kieft zich na afloop van de wedstrijd af waarom Van 't Schip de tiener aanvoerder heeft gemaakt. "Daar ben ik wel benieuwd naar", zet de analist zijn vraagtekens bij de keuze van de Ajax-trainer. "Een gebrek aan alternatieven", denkt Kees Jansma. "Brobbey deed ook mee", stipt Kieft aan.

Artikel gaat verder onder video

Jansma denkt dat Van 't Schip bewust voor een verdediger als aanvoerder heeft gekozen. Kieft blijft het een gekke keuze vinden. "Het is misschien een beetje symbolisch. Wat moet je als aanvoerder nou doen? Als je het één keer bent, moet je van tevoren de toss doen en na afloop het interview. Aanvoerder zijn verandert niet heel veel aan je spel of prestatie. Ik denk dat het symbolisch was: een jongen van de club die het hartstikke goed doet. Maar verder..."

Kenneth Taylor als aanvoerder was volgens Jansma ook een logische keuze geweest. "Maar ik denk dat ze iemand wilden hebben die van achteruit speelt."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Kieft heeft volgens mij niet door dat een rol toebedeeld krijgen als aanvoerder ten goede komt van je ontwikkeling als persoon, meer verantwoordelijkheidsgevoel teweeg brengt, een leider van je maakt als je die capaciteiten hebt. Hato heeft in mijn ogen kwaliteiten die hem een goede aanvoerder kunnen maken zoals het neerzetten van de defensie, niet van slag raken, rust uitstralen, snel reageren en vertrouwen uitstralen. Maar wie ben ik, ook maar een leek.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik denk dat Hato aanvoerder is gemaakt om hem een beetje te pushen. Hij heeft nog geen nieuw contract getekend, dus hem iets speciaals te geven kan hem vlugger over de streep trekken

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat hij aanvoerder is, vindt ik dat heel erg goed nieuws zowel voor Ajax en voor hem zelf. Mogelijk dat hij de allerbeste overzicht heeft en dat hij bijna altijd een juiste moment heeft van waar en wanneer hij actie moet ondernemen om de medespelers beter te laten spelen. Op een één of ander manier lijkt het wel een grote effect te hebben, iets waar we daar erg trots op moeten zijn !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen