Opstelling Feyenoord: Slot verrast met eerste basisplaats van het seizoen voor buitenspeler

17 december 2023, 13:26   Bijgewerkt: 17 december 2023, 13:37
Foto: © ProShots

Feyenoord begint verrassend met Javairô Dilrosun in de basis aan het uitduel met Heracles Almelo. De 25-jarige buitenspeler krijgt van trainer Arne Slot de voorkeur boven Igor Paixão, die op de bank begint tegen de huidige nummer vijftien van de Eredivisie.

Dilrosun stond dit seizoen nog niet eerder aan de aftrap in een officiële wedstrijd van de regerend kampioen van Nederland. Slot noemde hem recent zelfs de speler die hij deze jaargang 'het meest tekortdoet' door hem nauwelijks speeltijd te gunnen, maar in de laatste competitieronde voor de winterstop is het dan eindelijk raak voor de oud-speler van Hertha BSC.

Artikel gaat verder onder video

Buiten de verrassende basisplaats van Dilrosun stelt Slot de verwachte tien namen op in Almelo. Dat betekent dat Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki ten opzichte van het midweekse Champions Laegue-duel bij Celtic (2-1 verlies) uit de basis verdwijnen ten koste van Gernot Trauner en Mats Wieffer. Laatstgenoemde wordt zondag in verband gebracht met een winters vertrek naar Napoli.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Giménez, Ivanusec

Bij Heracles Almelo neemt Hendrie Krüzen zondagmiddag als hoofdverantwoordelijke plaats op de bank. De assistent-trainer neemt het stokje over van John Lammers, die eerder deze week (nota bene een dag na zijn zestigste verjaardag) op straat werd gezet door de Almeloërs. Ten opzichte van het elftal dat vorige week met 2-0 onderuitging bij Vitesse voert Krüzen één wijziging door: spits Mohamed Sankoh verdwijnt naar de bank, zodat het middenveld met Sem Scheperman extra versterkt kan worden.

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Wieckhoff, Hoogma, Sonnenberg, Roosken; De Keersmaecker, Scheperman, Ouahim; Limbobe, Engels, Hansson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen