Gözübüyük lapte KNVB-regels één keer aan zijn laars: 'Ik dacht shit man, laat gaan'

17 december 2023, 11:46   Bijgewerkt: 17 december 2023, 12:26
Foto: © ESPN

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde zaterdagavond de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk een kwartier stil nadat een bekertje op het veld belandde, maar heeft in het verleden één keer de regels die de KNVB daarover hanteert bewust genegeerd.

Arnold Bruggink vraagt de arbiter in Goedemorgen Eredivisie of hij weleens 'een oog dichtknijpt' als hij wat ziet gebeuren 'aan de andere kant van het veld'. Daarop antwoordt hij bevestigend: "Dat heb ik heel eerlijk gezegd wel een keer gedaan, alleen het nadeel is: als alle collega's dat wel doen en ik niet, dan laat ik hen vallen. We hebben nou eenmaal afspraken met de KNVB"

Artikel gaat verder onder video

Gözübüyük vertelt er niet bij in welke wedstrijd hij de verscherpte regels van de voetbalbond aan zijn laars lapte, maar wil wel uitleggen waarom hij daar destijds toe besloot. "Dit was bij een wedstrijd waarbij een soort vreugdebier op het veld kwam. Ik dacht: sh*t man, laat gaan. En ik liet het ook gaan, maar werd wel gecorrigeerd door de KNVB, zo van: jij deed het niet, je collega doet het wel, hoe ziet dat eruit?" Bruggink meent dat hij er wél verstandig aan deed: "Het ziet er uitstekend uit", aldus de technisch directeur van FC Twente.

Bij het duel tussen Excelsior en Go Ahead Eagles hoefden de spelers zaterdagavond echter niét naar binnen toen er een beker op het veld belandde. Scheidsrechter Alex Bos zal dat ongetwijfeld hebben gezien, en anders zijn VAR Joey Kooij wel, maar desondanks kon het duel in Rotterdam gewoon vervolgd worden.

Moet de KNVB de regels voor het stilleggen van wedstrijden versoepelen?

Laden...
431 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen