Duitse voetbalwereld in rouw: Hertha BSC-voorzitter Kay Bernstein (43) plotseling overleden

16 januari 2024, 15:08
Foto: © Imago

De Duitse voetbalwereld is dinsdag opgeschrikt door het nieuws dat Kay Bernstein op 43-jarige leeftijd plotseling is overleden. Sinds 2022 was Bernstein actief als voorzitter van Hertha BSC, de club waarvan hij zijn hele leven fanatiek supporter was.

Hertha maakt dinsdag bedroefd bekend dat Bernstein door een nog onbekende oorzaak is gestorven. De club spreekt op X van 'verschrikkelijk nieuws'. "De hele club, de verschillende afdelingen en alle medewerkers zijn verbijsterd en diep ontzet", valt te lezen bij een foto die het officiële account aan het begin van de middag publiceerde.

Artikel gaat verder onder video

Bernstein werd geboren in het voormalige Oost-Duitsland en werd in de jaren '90 van de vorige eeuw supporter van Hertha BSC. In eerste instantie deed hij dat als lid van de harde kern, hij was zelfs mede-oprichter van de ultragroep Harlekins Berlin. Als lid van de fanatiekste supporters liep hij in die jaren meermaals tegen een stadionverbod op, maar in 2022 werd hij tot veler verrassing gekozen tot clubvoorzitter. In de verkiezing onder de leden liet hij CDU-politicus Frank Steffel achter zich, waarna hij de voorzittershamer overhandigd kreeg.

Het overlijden van Bernstein zorgt voor verdrietige reacties in de Duitse voetbalwereld. Onder meer Bayern München, Hertha-rivaal Union Berlin en Werder Bremen geven op sociale media blijk van hun medeleven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sander17
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Heel triest. Komt wel vaak voor de laatste jaren, "plotseling overleden"

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen