Grof schandaal bij Go Ahead - NEC: kijkers pleiten voor schorsing voor Ingmar Oostrom

28 januari 2024, 17:05   Bijgewerkt: 28 januari 2024, 17:14
Foto: © ESPN

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NEC leverde zondagmiddag geen winnaar (2-2). De wijze waarop de 2-2 van Go Ahead Eagles zeer laar in de wedstrijd tot stand kwam, mag gerust absurd genoemd worden.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom, 34 jaar, kende in de 86ste minuut van de wedstrijd bij een 1-2 voorsprong voor NEC een strafschop toe aan Go Ahead Eagles. Invaller Thibo Baeten kreeg in de zestien van NEC een zeer lichte schouderduw van Dirk Proper, waarna Oostrom naar de stip wees.

Artikel gaat verder onder video

Videoscheidsrechter (VAR) Cristian Dobre had de flater van Oostrom kunnen corrigeren, maar besloot niet in te grijpen. Daardoor mocht Victor Edvardsen aanleggen voor een strafschop. De Zweedse spits maakte vanaf elf meter geen fout en bezorgde Go Ahead Eagles zo voor eigen publiek een zwaarbevochten punt.

Onder de video van het moment gedeeld door ESPN op X regent het kritische comments over de beslissing van Oostrom om een strafschop toe te kennen aan Go Ahead Eagles. “Dit zijn toch geen penalty’s. Verloedering van de sport”, klinkt het bijvoorbeeld. Een ander reageert met: “Ik denk dat ze zelfs bij het zaalvoetbal hier geen overtreding in zien. Waar-de-loos!”  Sommige kijkers pleiten zelfs voor een schorsing voor Oostrom: “Foute beslissingen moeten voortaan bestraft worden met flinke schorsingen.”

Klik op de tekst van de video om doorgeleid te worden naar X en daar alle reacties op de beslissing van Oostrom onder de video te lezen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het zijn allemaal vriendjes van elkaar. Die gasten houden elkaar de handen boven het hoofd. Ik spreek uit ervaring 😉.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen