Steven Bergwijn baart opzien met uiterst opmerkelijke conclusie na zege van Ajax

14 januari 2024, 16:51
Foto: © ESPN

Steven Bergwijn is van mening dat de overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles als zwaarbevochten bestempeld mag worden, maar ook als een verdiende overwinning. Ondanks dat de tegenstander uit Deventer overduidelijk de betere kansen hadden tegen de Amsterdammers, denkt Bergwijn dat als Ajax iets scherper was in de eindfase met ruimere cijfers had kunnen winnen.

"Ik vind dit wel verdiend", zegt Bergwijn nadat verslaggever Vincent Schildkamp van ESPN hem de vraag stelt of Ajax zondag de gelukkige was: "Wij kregen ook kansen. Ik denk als wij het iop het einde wat beter uitspelen, dat we hier ook met ruimere cijfers konden winnen. Ik denk dat wij bij vlagen goed voetbal hebben laten zien, maar die goals die we elke keer tegen krijgen die moeten er wel uit. We krijgen te veel tegengoals. We hebben we de controle gehad, maar een paar keer gaan we lange ballen spelen. Dat moeten we niet doen."

Artikel gaat verder onder video

De uitspraken van Bergwijn zijn opmerkelijk, aangezien Go Ahead Eagles gedurende de hele wedstrijd uitgelezen mogelijkheden heeft gekregen om vaker tot scoren te komen, maar Diant Ramaj ontpopte zich tot een held voor de Amsterdammers. Bergwijn wist van tevoren wel dat Ajax een zware wedstrijd te wachten stond in Deventer, want dat is de vorige seizoenen wel gebleken: "Zwaarbevochten. Het is een moeilijke wedstrijd. Zij zijn strijdlustig met de fans er achter en het veld werkte ook niet mee", doelde de aanvoerder van de Amsterdammers op de slechte grasmat in Deventer. 

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Lachwekkend net als zijn clupje.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Net zoals Feyenoord dat voor heel veel jaren was.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mooi man die Bergwijn heeft helemaal gelijk. Kijk Feyenoordje, veel kansen krijgen is niks als je ze niet verzilvert. Och we hebben weer een held in Amsterdam: Ramay. Wat zijn de Ajaxhaters weer geïrriteerd zeg.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

😂😂😂😂

Ubercoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

NEC thuis, altijd lastig..... da's pas lachwekkend!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hoop dat Henderson komt en aanvoerder wordt. Hoe kan dit nou een verdiende overwinning zijn? Enige wat je kan zeggen is dat Ajax de kansen wel afmaakt (in die zin zou het "verdiend" kunnen zijn), maar nee dit is toch niet meer serieus te nemen...

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Idd

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Van dit soort wedstrijden word je sterker, fysiek, mentaal, en leer je de fouten eruit te halen en ook door betere spelers te halen of te laten doorbreken.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hoezo lachwekkend, nee die blunder van die keeper van Feijenoord zag er lekker uit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen