Atlético-fan gearresteerd na bizarre actie richting 8(!)-jarige supporter van aartsrivaal Real

29 februari 2024, 17:13   Bijgewerkt: 29 februari 2024, 17:26
Foto: © Imago

Een Atlético Madrid-supporter is gearresteerd wegens het racistisch bejegenen van een achtjarig meisje dat een shirt droeg van Real Madrid-speler Vinícius Júnior. De man is beschuldigd van een aanval op het meisje, dat op de armen van een familielid zat. Het meisje kreeg racistische beledigingen en doodsbedreigingen te horen, zo meldt de Spaanse politie.

De man die wordt vervolgd als dader van het haatmisdrijf zou ook tot twee keer toe de arm van diegene die het slachtoffer vasthield, geraakt hebben. Het incident vond plaats op 24 september van het vorige jaar, maar nu is de dader daadwerkelijk opgepakt. Op de dag van de bizarre actie stond de Madrileense derby tussen Atlético en Real op het programma.

Artikel gaat verder onder video

Het achtjarig meisje werd na de actie uitgenodigd in het Santiago Bernabéu en ontmoette haar idolen in levenden lijve. Rodrygo, Éder Militao, Vinicíus en clubvoorzitter Florentino Pérez waren daarbij van de partij. Racisme is in het Spaanse voetbal nog altijd een veelvoorkomend probleem, zo heeft Vinícius al meerdere keren aan den lijve moeten ondervinden. In mei 2023 kwamen Valencia CF-supporters bijvoorbeeld negatief in het nieuws toen zij zich schuldig maakten aan racistische uitspraken richting de Braziliaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die gaat een dik pakslaag krijgen net zoals de vorige atletico supporter die dacht de stoere racist uit te hangen. Het is wat met die racisten stoer totdat ze bekend zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen