Dick Lukkien belt met Eredivisie-coach over Feyenoord: 'Dat is iets waar wij gebruik van kunnen maken'

29 februari 2024, 09:16
Foto: © Imago

FC Groningen-trainer Dick Lukkien heeft voor de bekerclash tegen Feyenoord informatie ingewonnen bij Almere City-coach Alex Pastoor. De Trots van het Noorden heeft een stunt nodig om donderdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie wacht een bijzonder lastige taak op bezoek bij Feyenoord.

Feyenoord won zondag weliswaar met 0-2 van Almere City, maar makkelijk ging het allesbehalve voor de ploeg van Arne Slot. De Rotterdammers hadden moeite om door de defensie van de promovendus te komen. Na afloop van de wedstrijd besloot FC Groningen-trainer Lukkien om telefonisch contact op te nemen met Almere-trainer Pastoor.

Artikel gaat verder onder video

“Ik was benieuwd naar zijn plan en hoe hij dingen heeft ervaren”, vertelt de oefenmeester tegenover NOS. “Ik heb ook gekeken naar hoe Go Ahead Eagles en RKC het deden. Al die ploegen hebben het op hun eigen manier gedaan en waren er dichtbij. Wij gaan proberen daar een goede mix van te maken”, zegt Lukkien.

De 51-jarige trainer ziet kansen voor de bekerclash. “Hun avontuurlijke manier van spelen levert nogal eens ruimte op. Hoe meer spelers je op de helft van de tegenstander hebt, hoe minder je er op je eigen helft hebt. Dat zijn ruimtes die zij laten. Ik vind het een prachtige instelling, maar het is wel iets waar wij gebruik van kunnen maken.”

Maakt Groningen kans op de winst tegen Feyenoord?

Laden...
413 stemmen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen