'FC Barcelona dwingt chagrijnige De Jong om spoedig belangrijk besluit te nemen'

15 februari 2024, 10:43   Bijgewerkt: 15 februari 2024, 10:57
Foto: © Imago

Frenkie de Jong is niet blij met de houding van FC Barcelona. Volgens het Spaanse SPORT zouden de Catalanen de druk hebben opgevoerd op de Nederlander en zijn entourage. Barcelona zou er, gezien de onderhandelingspositie, goed aan doen om De Jong deze zomer te verkopen, maar hier is de middenvelder het zelf niet mee eens. Hierdoor lijkt de Nederlander gedwongen te worden om zijn contract te verlengen.

De oud-Ajacied heeft nog een doorlopend contract tot medio 2026 in Barcelona, en kreeg een voorstel om zich nog langer aan de club te binden. De Jong en zijn entourage reageerden hier echter nog niet op. Het huidige contractvoorstel zou betekenen dat de middenvelder op korte termijn een salarisverlaging krijgt. De Jong kreeg al eerder salarisverlaging toen hij zijn huidige contract in de zomer van 2020 ondertekende.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlander twijfelt dus over een langer verblijf bij de club, maar hij wil deze zomer ook niet vertrekken bij Barça. De Spaanse grootmacht denkt hier anders over. Kijkend naar de onderhandelingspositie zouden de Catalanen er meer aan hebben om De Jong komende zomer te verkopen.

De middenvelder baalt van de wijze waarop twijfel gezaaid is over zijn toekomst. Met een contract dat nog twee jaar doorloopt, heeft contractverlenging geen haast, waardoor De Jong nog niet van plan is om Barça te verlaten.

'Tottenham plaatst eerste bod'

FC Barcelona heeft volgens Spaanse media inmiddels een eerste bod op Frenkie de Jong ontvangen. Tottenham Hotspur zou 60 miljoen euro overhebben voor de komst van de Nederlandse middenvelder, die in de zomer van 2019 nog voor 85 miljoen euro de overstap van Ajax naar Catalonië maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen