Kritiek op Johan Derksen zwelt aan: 'Hij kan het niet maken om dit te zeggen'

29 februari 2024, 18:56
Foto: © Vandaag Inside

De kritiek op Johan Derksen zwelt aan na zijn uitlatingen over de angstcultuur bij omroep WNL. De analist van Vandaag Inside kreeg woensdagavond al kritiek van Merel Ek en Olcay Gulsen; een dag later is ook Angela de Jong niet mals.

Derksen bleek niet zo onder de indruk van de ex-werknemers van WNL, onder wie Eva Jinek, Roos Moggré, Leonie ter Braak en Merel Westrik, die woensdag naar buiten traden over het gedrag van omroepbaas Bert Huisjes. “Die types die nu elf jaar na dato daar nog over lopen te zeiken, die hadden toen wat moeten zeggen. En wie zijn het? Dat tutje uit Tukkerland die nou ergens ballonnen staat op te blazen. Dus die heeft het niet gered”, zei Derksen bijvoorbeeld over Leonie ter Braak.

Artikel gaat verder onder video

Huisjes zou tegen een medewerker die terugkwam van zwangerschapsverlof hebben gezegd dat ze moest afvallen. Daar schrokken Olcay Gulsen en Merel Ek van, maar Derksen zei: “Wil je zo’n varken in beeld hebben dan?” Gulsen zei dat Derksen ‘het niet kan maken’ om dat te zeggen en ook presentator Wilfred Genee was kritisch. “Houd eens op, man, wat is dat nou?” Later in de uitzending sprak Derksen van een grap. Ook vermeende zwangerschapsdiscriminatie - bij medewerkers die zwanger raakten zouden contracten niet zijn verlengd of werden ze 'gestraft in het rooster' – leek hem niet te deren.

Lees ook: Van der Gijp staat op en loopt meteen weg: 'Vuurwerk in de kleedkamer'

In haar column voor het Algemeen Dagblad vraagt De Jong zich af of Derksen over empathie beschikt. “Misschien vind ik dat wel het triestst aan de voortdurende discussie over grensoverschrijdend gedrag en al die oude bokken die hardnekkig weigeren om hun hoofd uit hun harige reet te trekken. Bert Huisjes, Fons van Westerloo, Loek Hermans, maar ook Johan Derksen die woensdagavond in Vandaag Inside natuurlijk weer losging op die ‘tutjes’- ze zijn allemaal vader. Ik vraag me altijd af of ze nou anders zouden reageren als hun eigen kinderen op hun werk het mikpunt zijn van een seksistische bullebak die in de jaren 50 is blijven steken. Of bezitten ze gewoon geen greintje empathie?”, schrijft ze.

Bekijk de discussie aan tafel bij Vandaag Inside in onderstaande video.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Derksen verdedigt altijd de gecancelde groep personen of in elk geval die personen die van grensoverschrijdend gedrag worden beticht, dat is duidelijk, maar of zijn mening op het totale plaatje invloed heeft is te verwaarlozen. Waarom Derksen dat altijd doet is een kwestie van oud zeer als gevolg van de 'kaarskwestie'. Men moet de invloed van Derksen's meningen in deze niet groter maken, waait weer snel over. Ik vind wel dat Derksen verbaal beschaafder mag zijn.

0laf
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Derksen heeft, hoe triest ook, veel invloed. Hij en Genee hebben Wilders aan extra zetels geholpen met hun programma.

LudiekInside
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Die linkse pulp die 13 jaar heeft geregeerd. VVD en CDA (nu deel NSC) onder andere. Wil geen politiek in sport website maar toch even een reactie.

umberto ongaban
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Nee, de Nederlandse bevolking heeft voor Wilders gekozen omdat ze de huidige politiek spuugzat zijn. Ze willen Wilders omdat ze hem vertrouwen.

KeesC
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Derksen is nu eenmaal een empathieloze lompe boer. Kan niets anders dan de verkeerde politicus ophemelen om hem/haar dan achteraf af te branden. Alsof zij zijn veranderd, maar nooit omdat hij het verkeerd had. Vrouwen zijn in zijn ogen dom en trutjes. Alleen oude mannen van 70+ konden voetballen. "Die schopte je doormidden!!"

Waarom19
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Derksen is toch die man die er uit ziet en ruikt als een zwerver.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Nou hij ziet er meer uit als een afgetrokken l.l, zijn vader had hem beter op de kachel kunnen gooien, was het met een sisser afgelopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen