Luuk de Jong wijst EK-spits aan: ‘Als hij topfit is, is hij de beste van Nederland’

29 februari 2024, 10:37
Foto: © Voetbal International

Luuk de Jong vindt ‘een topfitte’ Memphis Depay de beste spits van Nederland, dat vertelt de PSV-aanvaller in een video-item van Voetbal International. De Jong denkt dat Depay de eerste spits moet worden van Oranje op het EK 2024.

“Voor mij is een topfitte Depay altijd de beste spits van Nederland, maar je hebt ook andere spitsen die goed bezig zijn”, begint de topscorer van de Eredivisie. “Brian Brobbey maakt een hele goede ontwikkeling door. Hij is ook een goede teamplayer, hij is heel sterk als aanspeelpunt waar je echt omheen kunt spelen”, gaat De Jong verder.

Artikel gaat verder onder video

“Maar er zijn meerdere jonge opties die het goed doen. Joshua Zirkzee bijvoorbeeld, hij doet het heel goed in het buitenland. Ik ben ook benieuwd hoe ze het gaan doen”, sluit de PSV-spits af. De Jong werd donderdag verkozen tot VI Speler van de Maand.

De ervaren spits maakt nogmaals duidelijk dat hij niet beschikbaar is voor Ronald Koeman. “Het heeft extreem goed uitgepakt voor mij. Ik kan extra rust pakken. En ik heb twee jonge kinderen, daar geniet ik enorm van”, maakt De Jong duidelijk. “Ik heb daar hele mooie jaren gehad, maar nu is het voor mij het moment om aan mezelf te denken.”

Wie moet de eerste spits worden op het EK?

Laden...
2584 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

eigenlijk alle drie niet..luuk is de topscorer op dit moment..maar voor depay is natuuurlijk mooi als hij recordhouder wordt ja en wie weet knalt hij er wel 1 in in de crusiale all or nothing match..

WH3K
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Luuk is een gepasseerd station.

FriesR
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Depay? Pff die speelt al jaren als een natte krant in oranje? Heeft hij teveel gesnoven of zo met zo opmerking? Depay kan niet spelen in oranje want dan moet zijn rollator bij dug out blijven staan. Laat die maar voetballen met zijn vriendje bij Spartak en samen nog een lijntje nemen., oranje moet verjongen niet met bejaarde komen.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

is het al 1 april dan? 🤔toch wel leuke humor die jankbak 👌

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer heeft deze geluksvogel gelijk, dit jaar maar voor de rest nog nooit wat laten zien !!! En heeft verstand van de beste oranje spits !!! nou nou

Ronnie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat dacht je van "Koning Gehaktbal"?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen