Ajax-speler wordt uitgescholden bij ESPN: 'Hij verneukt het, mag ik dat zeggen?'

17 februari 2024, 08:46
Foto: © Imago

Kees Luijckx heeft in de uitzending van Voetbalpraat van ESPN zijn ongenoegen geuit over het spel van Steven Berghuis. De aanvaller van Ajax zorgde donderdagavond voor de belangrijke 2-2 tegen FK Bodø/Glimt, maar speelde volgens de analist ‘schrikbarend’.

Ajax kwam in de eerste wedstrijd van de tussenronde van de Conference League (opnieuw) belabberd voor de dag. De Amsterdammers werden zo’n beetje het hele duel overklast door de opponent uit Noorwegen. “Of het nou een kwestie van ‘niet kunnen’, of ‘niet willen’ is… Het loopt tótaal niet”, begint verslaggever Mark van Rijswijk.

Artikel gaat verder onder video

Luijckx wil direct inhaken op de woorden van zijn collega. “Het is ‘niet willen’, Mark. Ik heb gister Berghuis gezien, en ik vind het schrikbarend om te zien hoe hij erbij loopt zonder bal”, begint de oud-prof. “Maar verdomd, hij schiet op briljante wijze die 2-2 binnen. Het lijkt mij lastig voor een trainer. Enerzijds beslist hij een wedstrijd voor je, anderzijds verneukt hij hoe je als team samen wil gaan spelen. Mag ik dat zeggen?”, is Luijckx hard.

De oud-prof komt vervolgens even terug op zijn taalgebruik. “Het woord ‘verneuken’ moet ik even terugnemen. Je kunt het op een gegeven moment niet meer willen, dat merk ik bij Berghuis. Hij is bijna cynisch geworden door de manier hoe het gaat bij Ajax. Dat zie je echt, hij loopt gewoon niet! Hij hobbelt er een beetje achteraan. Dat vind ik echt schokkend om te zien...”, eindigt de analist.

Zijn de woorden van Kees Luijckx op zijn plaats?

Laden...
1006 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stef1968
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

Ajax-speler wordt uitgescholden??? Sinds wanneer is "hij verneukt het" uitschelden? Ik betrap FCUpdate er steeds vaker op dat ze voor kopjes kiezen waarmee ze lezers proberen te lokken, maar die eigenlijk niet kloppen... Jammere ontwikkeling.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar ja als Schip het niet wil inzien dan blijft Ajax in de aanval op dit niveau zelfs slechter spelen. Wat erger is Berghuis drukt zwaar op de begroting.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen