Van Hanegem doet een voor Ajax zeer pijnlijke constatering: ‘Zal niemand meer verbazen’

19 februari 2024, 07:59
Foto: © Imago

Ajax was er zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen NEC alles aan gelegen om zich te herstellen van de nederlaag bij sc Heerenveen en het gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt, maar kwam in de eigen Johan Cruijff ArenA voor de tweede keer in een paar dagen tijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een treffer van Carlos Forbs leek de formatie van coach John van ’t Schip drie punten te bezorgen, maar dankzij een heel laat doelpunt hield NEC toch nog een punt over aan het duel in Amsterdam. En dat verbaast niemand meer, stelt Willem van Hanegem.

Waar Ajax in thuiswedstrijden tegen NEC normaliter niet tot nauwelijks tegen problemen aanloopt, vreesden de supporters in de aanloop naar de ontmoeting in de afgelopen speelronde al voor een nieuwe teleurstelling. Na de nederlaag bij sc Heerenveen van vorige week volgde afgelopen donderdag een zeer teleurstellend optreden tegen Bodø/Glimt. De Amsterdammers hielden er dankzij een spectaculaire slotfase nog een remise aan over, maar ook de Noren lieten zien dat er nog altijd heel veel mis is met de ploeg van Van ’t Schip. NEC slaagde er eveneens in om de zwaktes bloot te leggen, al leek het Ajax geen pijn te kunnen doen.

Artikel gaat verder onder video

Leek, want in de vierde minuut van de blessuretijd scoorden de Nijmegenaren alsnog de verdiende gelijkmaker. NEC pakte in de slotfase een puntje tegen Ajax en het ergste is dat het niemand meer zal verbazen, zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. De laatste zege van Ajax dateert inmiddels van 27 januari. De huidige nummer vijf van de Eredivisie pakte een week later knap een punt tegen PSV, maar verloor vervolgens van sc Heerenveen (3-2) en kon dus ook niet winnen van NEC. Daardoor is de voorsprong op nummer zes Go Ahead Eagles inmiddels geslonken tot nog maar twee punten. Dat geeft stress, dat is duidelijk. Jordan Henderson praat niet alleen veel met medespelers, maar ook met de scheidsrechter, zag Van Hanegem.

Brian Brobbey had eveneens het een en ander aan te merken op scheidsrechter Bas Nijhuis. De aanvaller kreeg met wat geluk het eerste doelpunt op zijn naam en verzorgde de assist voor de 2-1 van Forbs, maar kon daarmee dus niet voorkomen dat er opnieuw pijnlijk puntenverlies werd geleden. Brobbey rent na elk duel als een bezetene op de scheidsrechter af. Als hij echt beter wil worden, dan moet hij stoïcijns blijven. Dat tekent goede spitsen, aldus Van Hanegem.

Ajax speelt donderdag eerst de return tegen Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League, alvorens het een paar dagen later op bezoek gaat bij AZ. De Amsterdammers moeten winnen om in de race te blijven voor de vierde plaats. Het verschil tussen AZ en Ajax is momenteel drie punten in het voordeel van de Alkmaarders. Bij een nederlaag in het AFAS Stadion dreigt Ajax de vijfde plek uit handen te geven. Zoals hierboven al aangegeven is de voorsprong op Go Ahead Eagles

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Yess Til
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hij heeft gewoon gelijk. Mensen die denken dat het niet zo is, kunnen maar beter Ajax maar gaan loslaten. Het is gewoon gedaan met Ajax. Iedere keer wanneer het verliest, alles behalve sportief. Niemand wil voor Ajax spelen, en terecht. Het is een subtopper geworden, en dat is gewoon een feit. Op de laatste plek gestaan, kunnen van iedere club verliezen, zelfs uit de 4de divisie. Bovendien zijn het erg slechte verliezers zonder daarna te gaan klagen over dat het beter moet. Het gaat niet beter worden, dit is het gewoon. En iedere club wil gewoon van Ajax winnen, vanwege de arrogantie die Ajax al jaren heeft. Iedereen lacht Ajax uit, wie had dat ooit gedacht.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Net zoals subtoppers de top kunnen worden, kan dat andersom. Logisch. En met slecht beleid kan je alles verliezen. En natuurlijk kan dit nog wel jaren duren. Maar er wordt nu gedaan alsof Ajax nooit meer de top kan worden wat natuurlijk bullshit is gewoon. Verder, wil ik wel weten wie je bedoelt met dat "niemand ooit klaagt dat het beter moet", want dat is echt de grootste haat reactie puur gebaseerd op haat en niet op feiten. Verder, wat bedoel je precies met onsportief? Verder, jammer dat je weer lekker generaliseerd en iedereen wegzet als slechte verliezers.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Met een brede glimlach, met hoe wij het ook allemaal wel zien, zegt deze ouwe gast niets nieuws !!! Alleen bij hem mega leed vermaak , met een antie ajax gedachte. Deze man kan totaal geen objectief verslag meer maken .

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Bennink, "Deze man kan totaal geen objectief verslag meer maken". Alleen lagere school dus hou daar rekening mee, neemt niet weg dat de perceptie negatief uithalen naar Ajax.

Marie-Louise Gillissen
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik gun het J v h Schip meer dan wie dan ook om donderdag te winnen met Ajax. . En natuurlijk zondag.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ook Marie-Louise. Misschien niet nodig, maar mijn advies is: "niet veel aantrekken van de anti-Ajax geluiden. Ze zijn herhalingen van herhalingen van herhalingen: jankerd, frustratie, kleuter, Calimero, Ajax is arrogant=een dooddoener, dus niet nieuws er bij, eentonigheid ten top". Ik gun het Schip, Ajax, jou, de vele Ajaxsupporters en mij ook.

HennyO
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willempie,ziet het wel goed he. Die fossiel heeft er kijk op. Het gaat 1 jaartje slecht bij Ajax en meneer weet het helemaal.pffff kansloos pamperdragertje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen