Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

24 maart 2024, 08:42
Foto: © Ajax TV

Simon Tahamata was met zijn 67 jaar zaterdag de oudste speler bij de benefietwedstrijd tussen Liverpool Legends en Ajax Legends (4-2), maar dat was op het veld niet te merken. De vleugelaanvaller van Ajax krijgt op sociale media de nodige complimenten voor zijn spel en fitheid.

Tahamata had een basisplaats bij de legendes van Ajax en speelde 27 minuten mee, waarna hij werd gewisseld. De aanvaller, die op de linkerflank stond opgesteld, was in die 27 minuten erg bedrijvig. Hij viel op met zijn sprints in de omschakeling, zowel naar voren als naar achteren. Lang niet al zijn passes kwamen aan, maar de reacties zijn enthousiast.

Artikel gaat verder onder video

“67 jaar jong en nog steeds topfit. Echt een fenomeen. Ik durf te beweren dat hij misschien wel de beste speler ter wereld is van die leeftijd”, zei de commentator van Ajax TV toen hij de 22-voudig international van Nederland in actie zag. Op X belichtte Marciano Vink de leeftijd van Tahamata en ook Engelse kijkers waren onder de indruk.

Supporters van Ajax konden eerder deze maand ook al klappen voor Tahamata. Hij kreeg op 3 maart een eerbetoon voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht, omdat hij na tien jaar afscheid neemt als techniektrainer bij Ajax. Tahamata vertrekt naar Berlijn, waar hij aan de slag gaat bij een door hem zelf opgezette voetbalschool. Tahamata speelde tussen 1976 en 1980 zelf voor Ajax. In die periode werd hij driemaal kampioen met de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Sowieso leuk dat ze dit organiseren. Is leuker dan al die Jong ploegen en vrouwenvoetbal

TimKlaasse2
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Mee eens

MichaelD87
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Plaats dan ook een video over het spelen van hem tijdens de wedstrijd. De website is nu gewoon stukjes overtypen wees creatief en anders.....ik vind FCUpdate steeds minder boeiend

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@MichaelD87 FCUpdate = FCRepeat.

Zozo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

IK ben ook 67 en ik ben beter dan Tahamata. Ik durf elke weddenschap aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen