Fred Rutten komt met onthulling over 10-0 tegen Feyenoord: 'Dit heb ik nog nooit gehoord'

3 maart 2024, 10:20
Foto: © ESPN

PSV en Feyenoord zijn op dit moment de enige overgebleven titelkandidaten in de Eredivisie, maar de verhoudingen zijn weleens anders geweest. Voorafgaand aan de onderlinge topper van zondagmiddag gaan de gedachten bij ESPN terug naar de 10-0 overwinning van PSV op Feyenoord in 2010. Toenmalig PSV-trainer Fred Rutten vertelt bijna veertien jaar na dato dat hij eigenlijk niet met 10-0 wilde winnen.  

Rutten, die later ook trainer van Feyenoord werd, blikt bij Goedemorgen Eredivisie terug op de historische wedstrijd. “Die wedstrijd ging gewoon gelijk op, maar door een bevlieging van Jonathan Reis komen we voor. Daarna krijgt Feyenoord een rode kaart”, weet Rutten nog. Bij de rust stond het 2-0; na de pauze was er geen houden meer aan. “Ik kon aan het koppie van Jeremain Lens zien dat de spelers wilden doorgaan. Er kwam geen rust in.”

Artikel gaat verder onder video

Als het aan Rutten had gelegen, hadden zijn spelers een beetje op de rem getrapt gaandeweg de wedstrijd. “Ik had het gevoel: het is nu wel genoeg. Dus ging ik wisselen. Na de 5-0 dacht ik: zo is het genoeg, we gaan andere spelers erin brengen. Maar je kon ze niet tegenhouden. Het ging maar door.”

Hans Kraay junior is verrast door de woorden van Rutten. “Ik heb dit nog nooit gehoord. Een trainer die zijn speler wilde tegenhouden en het wel prima vond, terwijl de spelers dachten: hoe meer, hoe beter.” Rutten antwoordt: “Misschien maakt mij dat de uitzondering in het trainersvak. Waarom zou je mensen kleineren? Er zit een groot gat tussen vijf en tien goals. Bij vijf vond ik het wel voldoende, maar de spelers gingen gewoon door. Maar nee, ik ging niet vanaf de kant gebaren dat ze moesten stoppen.”

Wat verwacht jij van PSV - Feyenoord?

Laden...
4053 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Guus van Dee
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dit hoort in de sport normaal te zijn, je wilt winnen maar niet je tegenstander vernederen. Bij Honkbal zijn deze ongeschreven regels standaard, als je je daar niet aan houdt volgt er een sanctie: de slagman krijgt een gepitchte bal tussen zijn ribben.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

'PSV en Feyenoord zijn op dit moment de enige overgebleven titelkandidaten in de Eredivisie...' . Sorry FCupdate, hoe enorm jammer ik het ook vind, Feyenoord is voor dit seizoen geen titelkandidaat meer. Dat is wel gespeeld. Ook als PSV vandaag zou verliezen, is dat voor hun geen ramp.

gtsb
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Idd klantenservice . Maar je weet hoe de media werkt . Er is onder de fans die ik ken bij feyenoord er ook niet een die denkt dat we er kans op maken . Een overwinning vanmiddag kan ,maar daarna nog 7 punten inhalen onmogelijk . Deze wedstrijd gaat gewoon voor de eer . Daarom hoop ik dat men lekker gaan ballen ,en een hele leuke wedstrijd krijgen

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is heel simpel. Wint psv dan is het met 10 wedstrijden helemaal over en uit, 13 punten verschil. Spelen ze gelijk dan blijft het 10 punten en normaal gesproken ook wel gelopen koers. Wint feyenoord dan word het verschil 7 punten met nog 10 wedstrijden en dat klinkt dan ineens heel anders. Dan moet feyenoord weliswaar blijven winnen, maar als psv in de 4 wedstrijden daarna 2x gelijk zou spelen dan is het gat ineens wel weer heel klein geworden.

gtsb
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Peter psv heeft in nederland alleen tegenstand van ons . Dus ook al winnen we vandaag dan nog gebeurd er niks . Tegen wie moet psv gelijkspelen dan !?. Het is al gedaan . Alleen de media en psv willen deze wedstrijd aangrijpen voor een soort finale . Wat het dus niet is . Het gaat alleen om de eer ,niet meer om de titel

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik snap wat je zegt, maar ze hebben na vandaag op rij : Eagles uit, Twente thuis en n.e.c uit. Excelsior is daarna uit maar die zijn niet in beste vorm dus zal om 3 wedstrijden gaan. Dus minimaal 1 gelijk spelletje daartegen is niet onmogelijk. Ze zijn in de competitie ongeslagen, wie weet wat het met ze doet ALS ze vandaag zouden verliezen. Andere clubs kijken ook en voor zelfde geld kunnen ze dan iets met die wedstrijd. Maar ik geef toe, het lijkt onwaarschijnlijk (hoewel er gekkere dingen zijn gebeurd in competities)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen