Ajax krijgt wind van voren: ‘Ik zie ze op dit moment als FC Volendam’

2 maart 2024, 12:10   Bijgewerkt: 2 maart 2024, 12:17
Foto: © Imago

Het feit dat Ajax vorige week zondag tegen AZ (2-0 nederlaag) na slechts één training startte in een 5-4-1-formatie heeft bij de supporters voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. Kees Luijckx gaat hier niet in mee, en denkt dat de problemen bij de Amsterdammers binnen de spelersgroep liggen. De situatie rondom Ajax doet Luijckx momenteel denken aan Eredivisie-hekkensluiter FC Volendam.

De verwachting was dat Ajax deze week opnieuw ging trainen in de formatie met vijf verdedigers. Vrijdag kwam echter naar buiten dat de Amsterdammers liefst twee dagen vrij zijn geweest. De training van die vrijdag was zelfs optioneel. “Dat vinden Ajax-fans nu het ergste merk je. Ze hebben een volle week om dat systeem erin te slijpen en dan krijgen ze twee dagen vrij”, merkt Milan van Dongen op tijdens Voetbalpraat.  

Artikel gaat verder onder video

“Ik ga daar niet in mee”, zegt analist en oud-voetballer Luijckx. “Ik heb niet het idee dat het probleem daar ligt bij Ajax. Ik zie ze een beetje hetzelfde als FC Volendam. Ik denk dat het in de spelersgroep van binnenuit verkeerd zit. Dan kun je wel een tactiek gaan oefenen, maar ik denk dat er vooral verwarring naar elkaar zit”, zegt Luijckx.

“Het is gewoon hopeloos”, stelt Van Dongen. De situatie bij Volendam is ook hopeloos. De wijdbroeken verloren vrijdagavond met kansloze cijfers van NEC (2-5) en stevenen af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Degradatie is bij Ajax niet aan de orde. De Amsterdammers nemen het zondagmiddag op tegen directe concurrent FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen