Uitblinker van Ajax ging drie jaar geleden zelf weg: ‘Hij had er genoeg van en wilde bier drinken’

30 maart 2024, 20:59
Foto: © ESPN

Marciano Vink vertelt zaterdagavond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN een bijzonder verhaal over Luca Messori. De zestienjarige aanvallende middenvelder verliet Ajax drie jaar geleden op eigen initiatief, maar maakt inmiddels weer deel uit van de Onder-17 ploeg van de Amsterdammers.

Messori blonk zaterdagmiddag uit op de openingsspeeldag van de Future Cup. Tegen Manchester City (3-1 winst) had hij een mooie assist in huis op Emre Ünüvar en tegen FK Partizan (1-1) wist hij fraai te scoren met de buitenkant van de voet. Vink legt uit dat Messori pas sinds kort weer deel uitmaakt van de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij van 2020 tot 2023 voor de amateurs van BFC Bussum speelde.

“Die jongen speelde vanaf zijn zesde bij Ajax. Toen hij bij Ajax Onder-13 zat, besloot hij te stoppen”, vertelt de analist over Messori. “Ajax wilde heel graag dat hij bleef. Hij hoefde niet weg. Hij zat altijd aan de bovenkant binnen de selecties. Hij speelde altijd, maar hij had er genoeg van. Hij wilde gewoon met zijn vrienden leuke dingen doen. Hij wilde bier drinken en uitgaan. Hij is toen dus gestopt. Die jongen woonde in Bussum. Daar komen die gasten bij elkaar als ze veertien, vijftien, zestien zijn”

Vink legt uit dat de deur bij Ajax echter altijd openstond voor de technisch begaafde middenvelder. “Ajax heeft toen gezegd: jij mag altijd bellen als jij je bedenkt. Er gingen drie jaar overheen, hij was zestien, toen hij Ajax heeft gebeld: ik zou graag weer terugkomen. Hij heeft twee weken proefgedraaid, waarna Ajax zei: kom maar gelijk. Die jongen is nu een van de grote uitblinkers op de Future Cup.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop voor de toekomst, hoewel 16 jaar toekomst ? Over 2 jaar is hij al volwassen. Die Steur is ook een talentje van jewelste.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen