Voormalig Ajax-miskoop moet streep door interlanddebuut zetten

23 maart 2024, 18:14
Foto: © Imago

Lorenzo Lucca moet een streep zetten door een mogelijk interlanddebuut bij Italië. De boomlange spits werd onlangs voor het eerst opgenomen in de nationale ploeg, maar kan door een blessure aan de dijbeen niet in actie komen.

De 23-jarige spits, die dit seizoen furore maakt als huurling van Udinese, maakte voor het eerst deel uit van de selectie van Italië. Hoewel Lucca tegen Venezuela niet bij de wedstrijdselectie zat, was de verwachting dat hij ging spelen tegen Ecuador. Een dijbeenblessure gooit echter roet in het eten.

Artikel gaat verder onder video

Lucca werd afgelopen seizoen door Pisa verhuurd aan Ajax. In Amsterdam kon de aanvaller zich allesbehalve bewijzen. De spits moest in het hele seizoen genoegen nemen met een reserverol en speelde uiteindelijk slechts zestien wedstrijden voor de Amsterdammers.

Dit jaar is Lucca een stuk succesvoller. De aanvaller is sinds het begin van dit seizoen door Pisa – dat hem ook verhuurde aan Ajax – uitgeleend aan Udinese. De 23-jarige puntspeler presteert daar vooralsnog stukken beter dan in de Johan Cruijff ArenA. In dertig officiële wedstrijden maakte hij acht doelpunten en gaf hij drie keer de assist.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen