Johan Derksen weigert live op televisie zijn excuses aan te bieden na vermeend racisme

11 april 2024, 07:24
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen weigert zijn excuses aan te bieden na zijn uitspraken over Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop. Derksen gaf dinsdag in Vandaag Inside aan dat hij vindt dat De Hoop, die door een Fries stel werd geadopteerd toen hij acht maanden oud was, 'geen Fries' is. De Snor wordt verweten een racistische opmerking te hebben gemaakt, maar volgens Derksen is dat nooit zo bedoeld.
 

In de uitzending van Vandaag Inside sprak Derksen dinsdagavond zijn ongenoegen uit over het nieuws dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge een bedrag van achttien miljoen euro uittrekt voor het bevorderen van de Friese taal. De Hoop, Kamerlid van PvdA-GroenLinks, toonde zich juist wel blij met het nieuws. “Hij staat toch uit z'n nek te lullen”, antwoordde Derksen na het zien van een interview met De Hoop. “Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”

Het zorgde woensdag op sociale media voor de nodige ophef. Derksen heeft woensdag in Vandaag Inside aangegeven niet zijn excuses te willen aanbieden: "Ik kende zijn achtergronden niet en zat mij hier al behoorlijk te ergeren dat er achttien miljoen naar de Friese taal gaat", begint Derksen woensdagavond. "Dan verschijnt er iemand met een Afrikaanse achtergrond en dan denk ik: waar bemoei je je mee? Dat was mijn reactie. Ik heb vandaag alleen in de auto wat mensen gehoord en de meeste mensen vinden dat dan racistisch. Dat mogen ze vinden, maar ik heb het in ieder geval niet racistisch bedoeld. Het was gewoon een opmerking zoals we iedere uitzending een paar opmerkingen hebben", legt de oud-voetballer uit.

Artikel gaat verder onder video

Dat Derksen zijn opmerking over de politicus niet racistisch heeft bedoeld, is voor de oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles de belangrijkste reden om geen excuses aan te bieden: "Daarom kan ik ook mijn excuses niet aanbieden, want dat zou hypocriet zijn. Ik ga niet door het stof kruipen voor het iets wat ik niet zo heb bedoeld", besluit de analist van Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En voor de 100ste keer heeft Derksen het zo niet bedoeld. Mooi land dat er nergens consequenties aan vast zitten.

Dropkick
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Pleur ff op , ik kots van die rasist bullshit gvd , iederèèn is een rasist op zijn eigen manier . Maar nee, het is altijd die ander die wat verkeerd zegt , je kan verdomme niet meer vrijuit praten.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

18 mil weg ,wat die de hoop goedlult daar hoor je jullie niet over .

Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een man een man, een woord een woord

Dropkick
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Schrap dat woord uit de grontwet , begin me nu toch wel heel erg te ergeren van die fvcking woke bullshit .

Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Doe niet zo stoer, zeg je nu als morgen fc update of rtl blv voor je neus zou staan doe je net zo hard aan mee

Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En wederom het bewijs dat Derksen totaal niet weet waar hij het over heeft, heeft zich dus totaal niet in de achtergrond van de betreffende man verdiept geeft hij aan maar roept dus gewoon iets gebaseerd op huidskleur, diep triest dus

Buiten
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Belachelijk dat de Jonge zoveel geld uit geeft aan die Friezen, en Derksen heeft die vent niet uitgescholden, laat die moraal ridders nou eens nor.aal gaan denken.

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat als het een blanke geboren Duitser was geweest en Johan had dit geroepen, was er san ook zoveel ophef over geweest. Of een geboren Amsterdamse. Je kunt overal wat in zien, een belediging, discriminatie, of racisme, wat bij de ene kant goed valt is voor de andere een issue in welke vorm dan ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen