'Bayern München heeft eindelijk beet: principeakkoord met trainer die Tuchel op moet volgen'

22 mei 2024, 23:40
Foto: © Imago

Bayern München heeft eindelijk beet in de zoektocht naar een opvolger van hoofdtrainer Thomas Tuchel. Volgens verschillende gerenommeerde media heeft de Duitse recordkampioen een principeakkoord bereikt met Vincent Kompany, die moet overkomen van Premier League-degradant Burnley.

Nadat duidelijk werd dat Tuchel aan het eind van het seizoen zou gaan vertrekken, begon Bayern aan een moeizame speurtocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland) en Ralf Rangnick (bondscoach Oostenrijk) bedankten één voor één voor de eer, waarna Der Rekordmeister zelfs in gesprek ging met Tuchel over een langer verblijf. De gesprekken met de Duitser klapten echter op diens eis om een nieuwe verbintenis te mogen ondertekenen.

Artikel gaat verder onder video

Met Kompany heeft Bayern nu echter wél een principeakkoord weten te bereiken, meldt onder meer de Belgische journalist Sacha Tavolieri en Florian Plettenberg van Sky Deutschland. De journalist waarschuwt echter voor al te veel optimisme: "Er ligt nog GEEN overeenkomst tussen de clubs. Bayern zal een transfersom moeten overmaken." Morgen (donderdag) zullen de gesprekken tussen Bayern en Burnley hervat worden.

Ridicuul
Het nieuws over het principeakkoord tussen Bayern en Kompany wordt op Veronica kort besproken tijdens de nabeschouwing van de Europa League-finale. "Dat lijkt mij heel verrassend", reageert Kees Jansma. "Die is gedegradeerd met Burnley, een heel verrassende keus", vervolgt de journalist. Wim Kieft begrijpt wel waarom de Belg toehapt ("Zeker na zo'n jaar zou je denken dat die wel gaan investeren"), maar begrijpt het vanuit de club niet: "Ik kan het me niet voorstellen, dat zou echt ridicuul zijn."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Whatttttt🤔🤔

Gusa
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Uh wat? Kompany? Daar zou ik echt niks van snappen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen