Verbeek: "Lam moet zeker vijf kilo aankomen"

16 maart 2013, 11:10

Thomas Lam mag zich de komende weken bewijzen in het basiselftal van AZ. De 19-jarige verdediger is volgens trainer Gertjan Verbeek echter nog niet helemaal klaar voor het grote werk.

"Hij heeft een vetpercentage van maar zeven procent", aldus Verbeek in het Algemeen Dagblad. "Dat moet eigenlijk rond de twaalf zijn. Elk procent is een kilo, dus er zouden vijf kilo bij moeten. Dan heeft hij meer massa en dat is belangrijk als verdediger."

Verbeek heeft zijn verdediger daarom aangespoord meer te eten. "Ik heb hem gezegd dat hij vijf a zes keer per dag moet eten. Zijn stofwisseling gaat op dit moment zeer snel. Omdat hij groeit, en omdat hij een vervelende privésituatie achter de rug heeft. Dat vreet energie. Ondertussen moest hij zijn school afmaken én ging hij steeds meer voetballen."

"Op een gegeven moment dacht ik het redelijk voor elkaar te hebben bij hem, maar toen zakte hij weer een beetje weg. Misschien was z'n moeder op vakantie of zo. Ik heb gezegd: ontbijt nou thuis en dan nog een keer hier op de club. Ik heb hem en de andere spelers ook een boekje meegegeven. Daarin staan gezonde tussendoortjes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen