Laudrup geduldig met Bony: “Wil hem niet pushen”

6 oktober 2013, 12:57

Wilfried Bony maakte deze zomer de overstap van Vitesse naar Swansea City. In Arnhem scoorde de Ivoriaanse aanvaller aan de lopende band, maar in de Premier League heeft Bony zijn draai nog niet echt kunnen vinden. Michael Laudrup, de manager van Swansea, beseft dat de overstap van de Eredivisie naar de Engelse competitie er niet om liegt, en geeft Bony daarom de tijd.

Laudrup weet dat de verwachtingen rondom Bony hooggespannen zijn, maar de Deense coach weet ook dat het niet makkelijk is voor de Ivoriaan: “Mensen verwachten veel goals, aangezien er veel geld voor hem betaald is. Maar ik weet dat het niet zo eenvoudig is om je aan dit niveau aan te passen. Zeker voor aanvallers geldt dat.”, zo stelt Laudrup volgens Voetbal International.

De oefenmeester van Swansea is van mening dat er zich een gapend gat bevindt tussen Nederland en Engeland: “Met alle respect voor de Nederlandse verdedigers, maar hier heb je wel hele andere verdedigers. We hebben het al opgenomen tegen Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool en Arsenal. De Nederlandse competitie is niet van het niveau van de Premier League of Europese wedstrijden.”

Bony zal het zondagmiddag met Swansea opnemen tegen Southampton. Dit is het duel tussen de nummer veertien en zeven van de Premier League. Bony hoopt in deze wedstrijd zijn doelpuntentotaal (in competitieverband) van één doelpunt te verhogen. Laudrup heeft in ieder geval geduld met de oud-spits van Vitesse: “Ik wil hem niet pushen. Hij krijgt de tijd om zich verder aan te passen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen