Cardiff bevestigt komst manager Solskjaer

2 januari 2014, 13:53

Ole Gunnar Solskjaer keert definitief terug in de Premier League. De Noor, als voetballer jaren actief voor Manchester United, is de nieuwe manager van Cardiff City. Hij is donderdag officieel gepresenteerd bij de club uit Wales, die vlak voor de jaarwisseling afscheid nam van coach Malky Mackay.

Als een verrassing komt het nieuws over Solskjaer niet, de 40-jarige Noor werd de afgelopen dagen al genoemd als belangrijkste kandidaat voor de vacature bij Cardiff City. Op nieuwjaarsdag bekeek de voormalig aanvaller de competitiewedstrijd tussen Arsenal en Cardiff City (2-0) al vanaf de tribune. Hij nam toen plaats naast Vincent Tan, de eigenzinnige eigenaar van de club uit Wales. De afgelopen jaren werkte Solskjaer als trainer in Noorwegen, bij zijn oude club Molde. Daarvoor trainde hij de jeugd- en reserves van Manchester United.

Als speler stond Solskjaer tussen 1996 en 2007 onder contract bij Manchester United. Met die club won hij zes landstitels en één Champions League. In de CL-finale tegen Bayern in 1999 (2-1) scoorde hij één keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen