NEC verslaat Werder, Manu trefzeker bij Cambuur

12 januari 2014 – NEC bereidt zich momenteel voor op de tweede seizoenshelft, waarin het zo snel mogelijk van de status als hekkensluiter af wil zijn. In een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen heeft de ploeg van coach Anton Janssen vertrouwen opgedaan, door met 1-0 te winnen. SC Cambuur won het oefenduel met De Graafschap (2-1). Feyenoord-huurling Elvis Manu maakte zijn eerste doelpunt voor de Leeuwarders.

Søren Rieks maakte in Jerez de la Frontera het verschil tegen Werder Bremen, door zich na twintig minuten spelen tot matchwinner te kronen. De Nijmegenaren kregen de nodige kansen om de marge te verdubbelen, maar dit zou niet lukken. Eljero Elia was aan de andere kant dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof de paal. Volgende week zondag hervat NEC in het eigen Gofferstadion de competitie, tegen concurrent ADO Den Haag.

Cambuur oefende tegen De Graafschap, dat via Tim Vincken op voorpsrong wist te komen. De Leeuwarders lieten het er echter niet bij zitten en wilden de oefenpot tot een goed einde brengen. Dit lukte: Ramon Leeuwin (kopbal) en Manu wisten de stand om te buigen. Cambuur treedt volgende week zondag aan tegen Go Ahead Eagles.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd