Rechter buigt zich over dreigende staking in Spanje

12 mei 2015, 00:01

Een Spaanse rechter gaat zich komende woensdag ontfermen over het vraagstuk of de dreigende spelersstaking in de nationale competities, als gevolg van een conflict over de verdeling van de televisiegelden, door mag gaan.

De Spaanse voetbalbond RFEF en spelersvakbond AFE willen vanaf 16 mei alle nationale competities voor onbepaalde tijd stilleggen, omdat met ingang van komend seizoen op last van de Spaanse regering de tv-rechten collectief verkocht moeten worden. Momenteel verkopen de clubs deze nog individueel, hetgeen FC Barcelona en Real Madrid een groot financieel voordeel oplevert ten opzichte van de rest van de clubs.

De RFEF en AFE kunnen zich niet vinden in de eis van de politiek en dreigen daarom met een staking. De Spaanse profliga LFP, de organisator van onder meer La Liga, wil dat middels een gang naar de rechter voorkomen en roept beide partijen maandag in een verklaring via de officiële kanalen op om te blijven praten, zonder te dreigen met een staking.

Er zijn nog twee speeldagen te gaan in La Liga. FC Barcelona kan zich komend weekend, als er tenminste wordt gevoetbald, verzekeren van het kampioenschap. Daarvoor moet het wel winnen bij uittredend kampioen Atlético Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen