Hiljemark en Tibbling veroveren EK-titel met Zweedse ploeg

30 juni 2015 – Zweden U21 heeft de finale van het Europees kampioenschap gewonnen. De Scandinaviërs waren in Praag na strafschoppen te sterk voor Portugal U21. In de reguliere speeltijd en de noodzakelijke verlenging waren beide teams op een doelpuntloos gelijkspel blijven steken. Voor de kersverse winnaar is het de eerste Europese titel.

Hiljemark en Tibbling veroveren EK-titel met Zweedse ploeg

Bij Jong Zweden speelden PSV-middenvelder Oscar Hiljemark en voormalig Feyenoorder John Guidetti de volledige wedstrijd. Simon Tibbling stond eveneens in de basisopstelling. De middenvelder van FC Groningen - in het laatste groepsduel nog matchwinner - ging in de 66ste minuut naar de kant. Vleugelspeler Sam Larsson (sc Heerenveen) kwam niet van de bank.

Portugal was de betere ploeg, maar slaagde er evenals Zweden niet in om te scoren. Guidetti zette de Noord-Europeanen in de penaltyreeks op het juiste spoor door de 1-0 te maken. Zijn ploegmaat Abdul Khalili faalde later weliswaar, maar namens de Portugezen gingen Ricardo Esgaio en William Carvalho in de fout. In de Tsjechische hoofdstad keken bijna 20.000 mensen naar de eindstrijd.

Eredivisie

gerelateerd