'Transfer Sainsbury naar China zo goed als afgerond'

20 januari 2016, 23:42

De transfer van Trent Sainsbury naar de Chinese club Jiangsu Suning FC nadert zijn voltooiing. De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken, maar het is zeker dat de 24-jarige verdediger per direct bij PEC Zwolle vertrekt. Dat meldt RTV Oost woensdagavond.

Er moet nog wat papierwerk worden afgerond, maar Sainsbury gaat voor drie seizoenen tekenen bij Jiangsu Suning, waar de Nederlandse coach Gert Heerkes een jaar werkzaam was als assistent-coach. Het is niet duidelijk hoeveel geld er gemoeid is met de deal tussen Zwolle en de Chinese club, maar het lijkt erop dat de Aziaten een aardig bedrag neer leggen voor de Australische international, die nog tot medio 2016 vastlag in Zwolle. De club uit Overijssel had een optie voor nog een jaar.

Sainsbury wist nooit écht door te breken bij PEC Zwolle, aangezien hij vaak geplaagd werd door blessures. In totaal kwam hij tot 28 optredens voor de bekerwinnaar van 2014. Hij maakte één doelpunt voor De Blauwvingers, in de uitwedstrijd tegen NEC (2-2) van dit seizoen.

Het heeft er alle schijn van dat PEC Zwolle niet de markt op zal gaan voor een vervanger, aangezien het met Dirk Marcellis, Thomas Lam, Bart Schenkeveld en Ouasim Bouy over voldoende alternatieven beschikt voor de positie centraal achterin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen