Blanc neemt discutabel ontslag bij PSG sportief op

27 juni 2016, 16:38

Op deze maandag werd definitief bekend dat het tijdperk-Laurent Blanc bij Paris Saint-Germain ten einde gekomen is. De 50-jarige oefenmeester wist de prijzen en records aaneen te rijgen met de kapitaalkrachtige club uit Parijs, maar werd desondanks de laan uitgestuurd door de clubleiding. Naar verluidt met een gouden handdruk van maar liefst 22 miljoen euro.

Het ontslag is vrij bizar, want het was eigenlijk een seizoen om nooit te vergeten voor Paris Saint-Germain. De topclub uit Parijs pakte voor het tweede jaar op rij de nationale treble, met het landskampioenschap (31 punten los!), de Coupe de la Ligue en de Coupe de France. Toch faalde PSG in de optiek van voorzitter Nasser al-Khelaifi. In de kwartfinales van de Champions League moesten de Parijzenaars namelijk hun meerdere erkennen in Manchester City. "Dat was het slechtste moment sinds mijn komst naar Parijs", sprak Al Khelaifi onlangs.

"Eerlijk gezegd vind ik dat we dit seizoen gefaald hebben, ondanks de prijzen in eigen land. We hebben onze doelstelling niet behaald, waardoor het een slecht seizoen is", zei de clubeigenaar, die sinds 2011 aan het bewind staat in het Stade Parc des Prince, verder. Het congé van Blanc werd door deze teksten al verwacht en nu is de exit van de trainer dus officieel bevestigd.

Toch lijkt Blanc niet echt wrok te koesteren, zo blijkt uit zijn verklaring bij het Franse persbureau AFP. "Mijn samenwerking met PSG is vandaag gestopt. Ik wil alle mensen met wie ik samengewerkt heb bedanken. De afgelopen drie seizoenen waren een verrijking op menselijk en professioneel vlak en werden gekenmerkt door veel prijzen", aldus Blanc.

Blanc lijkt in Parijs opgevolgd te worden door Unai Emery, die zeer succesvol was bij Sevilla. "Ik wens de club en haar fans het beste. Ik wens mijn opvolger ook veel succes", aldus de sportieve Blanc, die eigenlijk nog tot medio 2018 onder contract lag bij PSG.

[photo,97893,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen