Groningen zonder Drost en Payne tegen Utrecht

15 september 2016, 16:28

FC Groningen kan vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht nog niet beschikken over de geblesseerden Jesper Drost (enkel) en Desevio Payne (hak). Juninho Bacuna is, na zijn rode kaart tegen PSV, wel weer speelgerechtigd voor de equipe uit de Martinistad.

FC Groningen is na vijf speeldagen, net als FC Utrecht, nog zonder overwinning. Afgelopen weekend speelden de noorderlingen in het eigen Noordlease Stadion met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam. Coach Ernest Faber gaat ten opzichte van dat duel niet veel veranderen aan zijn opstelling. "We laten de formatie zoveel mogelijk intact", zegt de oefenmeester op de officiële website van FC Groningen.

"Tegen Sparta hebben we veel mogelijkheden gehad, maar was het in de eindfase van de aanval vaak te slordig en kregen we dus niet heel veel kansen. Daarin moeten we morgen dus scherper zijn", vervolgt Faber. "Aan de bal was het tegen Sparta grote delen van de wedstrijd prima, maar in onze opbouw waren we geregeld te slordig en zijn we daardoor enkele keren verrast. Het is niet zo dat we worden weggespeeld, maar we zullen ook scherper moeten zijn in balbezit."

Faber benadrukt dat FC Groningen zich niet gaat aanpassen aan de tactiek van FC Utrecht. "Uiteraard dienen we rekening te houden met de tegenstander, maar we gaan ze binnen onze eigen speelwijze bestrijden. Deze groep is in deze fase gebaat bij vaste patronen en daarom wil ik zo min mogelijk wijzigingen in de ploeg aanbrengen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen