Harde nederlaag voor VS, Mexico en Panama scoren niet

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 november 2016 – Voor de Verenigde Staten lijkt plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland vooralsnog ver weg. Op bezoek bij Costa Rica werd een 4-0 nederlaag geleden. Costa Rica mag zich dankzij het gelijkspel van nummer twee Mexico koploper noemen in de kwalificatiegroep.

Harde nederlaag voor VS, Mexico en Panama scoren niet

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kort voor rust kwam Costa Rica op voorsprong tegen de Verenigde Staten met dank aan een treffer van Johan Venegas. In de tweede helft nam het thuisland verder afstand. Met nog twintig minuten officiële speeltijd te gaan scoorde Costa Rica maar liefst drie keer in acht minuten. Sporting Lissabon-aanvaller Joel Campbell was met twee treffers belangrijk en ook Christian Bolanos was trefzeker.

De Verenigde Staten is door de nederlaag hekkensluiter in de kwalificatiegroep van de CONCACAF. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Jürgen Klinsmann al met 1-2 van Mexico. Costa Rica won als enige van alle landen in de groep zijn eerste twee duels en is dus koploper.

Mexico
Mexico kwam in en tegen Panama niet verder dan 0-0 waardoor het land voorlopig op de tweede plaats staat. Panama heeft hetzelfde aantal punten, maar een minder doelsaldo en bezet daarom de derde plaats. Bij Mexico speelde PSV'er Hector Moreno de hele wedstrijd, Andres Guardado ontbrak vanwege een blessure.

Honduras pakte de eerste punten door met 3-1 van Trinidad en Tobago te winnen. Na twintig minuten was er al een 2-0 voorsprong door treffers van Romell Quioto en Emilio Izaguirre. Carlyle Mitchell zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar Eddie Hernandez bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-1.

De beste drie landen van Noord- en Midden-Amerika plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. De nummer vier speelt een play-off tegen een land uit de Aziatische kwalificatiegroep. 

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd