Tigres grijpt vijfde Mexicaanse titel na 'rode' finale

26 december 2016, 11:08

Tigres UANL is voor de vijfde keer kampioen van Mexico geworden. De ploeg uit San Nicolás de los Garza won zondag (lokale tijd) voor eigen publiek in de finale van de play-offs van de Apertura na strafschoppen van Club América.

Net als in de eerste ontmoeting van afgelopen vrijdag (1-1) was er in de return na negentig minuten balans in de score (0-0), waardoor er verlengd moest worden. Edson Álvarez bracht Club América in de vijfde minuut van de verlenging op voorsprong en leek zijn team daarmee de winst te gaan bezorgen, maar Jesús Dueñas sleepte er in de voorlaatste minuut toch nog een penaltyserie uit voor Tigres. Omdat Club América alle strafschoppen miste, had Tigres zelf aan drie rake penalty's voldoende om de titel te grijpen (3-0).

In het duel trok scheidsrechter Jorge Rojas vijf keer de rode kaart. Tigres-verdediger Jorge Torres kreeg in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart, iets dat Club América-speler Rubens Sambueza in de 102e minuut ook overkwam. In de extra tijd van de eerste helft van de verlenging was er een knokpartij op het veld, waarvoor José Rivas (Tigres), Paolo Goltz (Club América) en bankzitter Ventura Alvarado (Club América) met direct rood werden bestraft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen