Tuchel dubt over Reus, Koeman laat Davies bijtekenen tot 2022

3 april 2017, 19:15

Het is nog niet het seizoen van Marco Reus. Eerst hield een schaambeenblessure hem tot eind november aan de kant en vervolgens kwam hij een maand terug opnieuw in de lappenmand terecht. Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel twijfelt of hij de bijna volledig herstelde aanvallende middenvelder dinsdagavond al kan inzetten.

"Niemand kan het zich voorstellen hoe lastig het voor ons is, om het zolang zonder hem te moeten doen dit jaar", vertelt Tuchel tegenover Der Kicker. "Maar of ik hem tegen Hamburger SV ga inzetten, weet ik nog niet. Het is een keuze die we weloverwogen moeten maken."

Talent Davies tekent tot 2022 bij Everton

Tom Davies heeft zich onder Ronald Koeman dit seizoen goed ontwikkeld. De pas achttienjarige middenvelder zag dat maandag beloond worden in de vorm van een nieuw contract, waardoor hij nu tot en met 2022 vastligt bij Everton. 

Behalve dat hij blij is, hoopt Davies ook een voorbeeld te zijn voor andere spelers in de jeugdafdelingen van Everton. "Ik hoop dat zij kunnen zien hoe ik mij ontwikkeld heb en wat ik nu kan bijdragen aan het eerste elftal. Nu moet ik zorgen dat ik dat kan blijven doen."

Eind vorig seizoen maakte Davies al zijn debuut in de hoofdmacht, maar sinds het nieuwe jaar is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. Hij begon met uitzondering van de thuiswedstrijd tegen Bournemouth al competitieduels van 2017 in de basis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen