Zwolse studenten beveiligen Pele

2 juni 2006, 15:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tien studenten van het Deltion College in Zwolle krijgen volgende maand een baantje dat ze nooit zullen vergeten. Ze gaan tijdens het WK aan de slag als beveiliger zijn onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid van de Braziliaanse voetballegende Pele. 

De studenten lopen stage bij een beveiligingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van een aantal WK-locaties en bekende oud-voetballers. Het is niet voor het eerst dat mbo-leerlingen van het Deltion College bekende personen beveiligen. Eerder hielden studenten zich bezig met de veiligheid van VN-topman Kofi Annan tijdens een conferentie in Nederland. 

Stagebegeleider Wilco Rodink legt uit wat de taken van zijn stagiaires zullen zijn: "De leerlingen gaan naar twintig wedstrijden. De een gaat naar bijvoorbeeld Duitsland-Costa Rica, een ander mag naar een wedstrijd van Brazilië of Oranje. Ze werken van de openingswedstrijd tot en met de finale." 

De studenten lopen stage voor de Holkema Groep, die het beveiligingswerk voor een van de hoofdsponsors van het WK doet. "Toen ze het voor het eerst hoorden, konden ze het niet geloven. Leerlingen van ons zijn onder meer actief tijdens het Bevrijdingsfestival in Zwolle, maar dit is natuurlijk iets anders." De studenten zijn eerst gescreend door de Duitse organisatie voordat ze werd ingeschreven. "De regels zijn strikt. Ze zijn uiteraard al eerst door de politie in Nederland doorgelicht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen