Witte rook in München: Heynckes neemt de boel weer over

6 oktober 2017, 15:53   Bijgewerkt: 6 oktober 2017, 15:59

Wat donderdag al doorkwam in de Duitse media, is nu officieel bevestigd: Jupp Heynckes keert als hoofdtrainer terug bij Bayern München. De 72-jarige oefenmeester is de opvolger van Carlo Ancelotti, die vorige week de laan uitgestuurd werd door Der Rekordmeister.

Heynckes tekent een contract tot het einde van het seizoen, zo meldt Bayern. De ervaren coach, die geassisteerd zal worden door Peter Hermann en Hermann Gerland, was in zijn vorige periode bij de club uit München zéér succesvol. In 2013 pakte de werkgever van Arjen Robben de treble: de nationale titel, de DFB Pokal en de Champions League. Daarmee is de coach, die verder nog een andere keer de Bundesliga won met Bayern, een van de succesvolste trainers in de clubhistorie.

"Ik zou bij geen enkele andere club in de wereld terugkeren, maar Bayern neemt echt een grote plek in mijn hart in", reageert Heynckes op zijn aanstelling bij de Beierse grootmacht. "Mijn doel is om de fans van deze mooie club weer snel succesvol voetbal te presenteren. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging", aldus de terugkerende coach.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge noemt Heynckes 'op dit moment de ideale coach voor Bayern'. "Hij is een meester in people management en tactiek", voegt technisch manager Hasan Salihamidzic toe. "Hij is de meest geschikte man om Bayern in de huidige situatie weer terug te brengen naar successen."

Heynckes zat de afgelopen vier jaar, na zijn vertrek bij Bayern, zonder club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen