Team USA druipt af zonder WK-ticket, Panama debuteert

11 oktober 2017, 09:18

Grote ontgoocheling in de Verenigde Staten. De nationale ploeg is er dinsdagnacht tot ieders grote verbazing niet in geslaagd om een toegangsbewijs voor het WK 2018 in de wacht te slepen. Na zeven keer op rij aanwezig te zijn geweest op de mondiale eindronde is Team USA er komende zomer dus niet bij.

De VS hebben de verwachtingen absoluut niet kunnen waarmaken in de kwalificatiereeks van de CONCACAF. Omdat er op de slotdag met 2-1 van de kansloze hekkensluiter Trinidad & Tobago verloren werd, ging het WK-ticket van de Amerikanen in rook op. De goal van Borussia Dortmund-speler Christian Pulisic kon het eigen doelpunt van Omar Gonzalez en de treffer van Alvin Jones niet compenseren. De VS rechtten de rug na een stroef begin van de kwalificaties, maar blijven door drie verrassende uitslagen in de laatste drie duels met lege handen achter.

Amerika komt een punt tekort voor deelname aan de play-offs. Honduras, dat verrassend met 3-2 van groepswinnaar Mexico won, gaat nu met Australië strijden om WK-deelname. Verrassender dan de play-offplek van Honduras is het feit dat Panama zich achter Mexico en Costa Rica direct geplaatst heeft voor het WK. Het land uit Centraal-Amerika, dat met 2-1 van Costa Rica won dankzij een treffer in de 87ste minuut, viert haar debuut op het wereldkampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen