Ten Hag eerlijk: "AZ heeft meer dan verdiend gewonnen"

22 oktober 2017, 19:16

Na een uitstekende start van het seizoen begint FC Utrecht wat af te glijden op de ranglijst. Zondag werd er met 3-0 verloren bij AZ, waardoor de ploeg van Erik ten Hag drie van de laatste vijf wedstrijden verloren heeft. De coach spreekt van een terechte zeperd in Alkmaar.

"De basis van alles is de wil", zegt Ten Hag op de clubwebsite. "Ik had voorafgaand aan deze wedstrijd tegen de ploeg gezegd: de ploeg die het meeste wil vandaag, gaat winnen." Dat was AZ. "Dat zag je direct, bij een van de eerste momenten. Vanaf dat moment nam AZ het initiatief en daarna liepen we 25 minuten achter ze aan. Ze konden makkelijk tussen de linies spelen en achter onze laatste linie komen. AZ kreeg kans op kans. Dan mag je eigenlijk blij zijn dat het na dertig minuten nog maar 1-0 is."

Ten Hag hoopte dat zijn team daarvan zou profiteren. "In de rust heb ik gezegd: 'AZ heeft ons in leven gelaten, profiteer daarvan. Maar je zult een andere instelling aan de dag moeten leggen, weerbaarheid moeten tonen en moeten vechten.' Dat heb ik vandaag niet gezien. Na de 2-0 van AZ was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De slotsom is dat AZ meer dan verdiend heeft gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen