Spoorboekje: uitspraak Lozano, PSV Vrouwen in problemen

23 februari 2018, 08:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 februari.

Nieuws

Lozano geschorst?

Dondagavond heeft PSV alles geprobeerd om de tuchtcommissie er van te overtuigen om de rode kaart van aanvaller Hirving Lozano te laten vervallen. De drie duels schorsing voor de overtreding op Heerenveen-back Lucas Woudenberg vonden ze veel te hoog, dus gingen ze in Zeist in beroep. Vooralsnog gaat de aanklager daar echter niet in mee. De uitspraak van de zaak volgt vrijdagochtend. Mag hij meespelen tegen Feyenoord?

Blessure Dost

Bas Dost is pas net terug van zijn blessure bij Sporting Lissabon, maar ligt mogelijk weer even uit de roulatie. In de laatste minuten in de wedstrijd tegen Astana schoot het in zijn hamsting na een schot. Trainer Jorge Jesus liet hem de hele wedstrijd in de basis staan, hoewel hij pas net terug is. Vandaag (vrijdag) zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over zijn kwetsuur. 

Loting Europa League

Donderdagavond werden in de Europa League de returns afgewerkt in de eerste ronde van de knock-outfase. AC Milan, Arsenal, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, CSKA Moskou, Borussia Dortmund, Dynamo Kiev, SS Lazio, Lokomotiv Moskou, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Viktoria Pilsen, RB Leipzig, RB Salzburg, Sporting Portugal en Zenit Sint-Petersburg gaan de koker in voor de loting van vrijdag. 

Wedstrijden

{image[324235][right-half][Clarence Seedorf]}Deportivo La Coruña - Espanyol

Een ideale kans voor trainer Clarence Seedorf om na twee nipte nederlagen zijn eerst punt(en) te pakken als manager van Deportivo. Want Espanyol, dat slechts drie plekken hoger staat, maar wel tien punten meer heeft, won van de laatste zes competitieduels er geen enkele. Toch verloor het de laatste drie weken ook niet. Als Seedorf de achtervolging op de club uit Barcelona nog wil inzetten, moet hij in eigen huis winnen.

VfL Wolfsburg - 1.FSV Mainz

Niet alleen in Spanje staat een degradatiekraker op het programma, ook in de Bundesliga gaat het tussen ploegen die rond de degradatiestreep bungelen. De grote vraag is hoe Bruno Labbadia, de derde trainer van Wölfe in enkele maanden, het gaat doen. Kan hij ze behoeden voor degradatie? De eerste wedstrijd is meteen een cruciale voor landgenoten Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer.

Ajax - PSV

Met de laatste wedstrijd in aanloop naar de play-offs op het programma, hangt er een grote sensatie in de lucht. PSV, de nummer drie van vorig seizoen, staat momenteel op de zesde plek die géén rechtgeeft op deelname aan de kampioenspoule. Na Ajax en FC Twente is er een grote middenmoot in de Eredivisie Vrouwen en door de matige laatste weken zijn de Eindhovenaren afgezakt naar de zesde plaats. Dus is er tegen uitgerekend Ajax een goed resultaat nodig om niet veroordeeld te worden tot het spelen in de poule met de laatste vier teams.

Voetbal op tv

19.50 uur: NEC – Fortuna Sittard, FOX Sports 5 – live verslag van Jupiler League-duel

20.00 uur: FC Groningen – NAC Breda,  FOX Sports 3 – live verslag van Eredivisie-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7 – voetbaltalkshow

22.00 uur: Voetbal op Vrijdag Overzicht, FOX Sports 1 – samenvattingen van gespeelde wedstrijden

22.25 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 – samenvatting van FC Groningen – NAC Breda

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen